Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

VGC prava objava
 

Večgeneracijski center Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 11. ure dopoldan pa tudi druge dni, ko so organizirane različne brezplačne aktivnosti.

 

Druge različne brezplačne aktivnosti potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni ter ostali.

Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

Za več informacij in prijave nas prosimo pokličite na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785 ali .

 

1- PONEDELJKI - USTVARJANJE Z GLINO, ponovno 28. avgusta ob 9.30

Radi ustvarjate z glino? Vključite se v brezplačne delavnice VGC Goriške in v dobri družbi naredite čisto svoj izdelek iz gline. Programu smo namenili več srečanj, zato verjamemo, da bomo skupaj oblikovali številne lepe izdelke.

CILJNA SKUPINA: Vsi zainteresirani – še posebej starejši in invalidi. Več izveste ob prijavi.

 

2 - USTVARJALNO POLETJE V VGC

Zbiramo prijave za poletne ustvarjalne delavnice, druženje in varstvo otrok, starih od 7 do 13 let.

PRVI TERMIN: Od PONEDELJKA, 3. do PETKA, 7. JULIJA 2017, od 9.00 – 12.00 ure

DRUGI TERMIN: Od PONEDELJKA, 21. do PETKA, 25. AVGUSTA 2017, od 9.00 – 12.00 ure

DOGAJALO SE BO:

  • ob 9.00 – zbiranje, zabavno spoznavanje
  • nadaljujemo z različnimi gibalnimi, likovnimi, ustvarjalnimi ter drugimi aktivnostmi (npr. fotografija, ustvarjanje s fino maso, izdelava POČITNIŠKEGA ALBUMA, … obiskali nas bodo nekateri zanimivi gosti … morda skavti, športniki, osebe z zanimivimi poklici, ogled kratkih filmov in pogovor …)
  • od 10.30 – 11.30 – skupna priprava različnih dobrot (npr. sladoledno sadna kupa, pizza, palačinka party, zelenjavne solate, skavtski piškoti, mufini, …)
  • ob 11.30 – DOBER TEK
  • ob 12.00 – odhod domov … Mamica, očka poglej kaj sem danes sam izdelal!

Za otroke bodo poskrbele izkušene organizatorke izobraževanj, ki imajo pedagoške in starševske izkušnje. Cel čas bo na voljo dovolj sadja, prigrizkov in pijače. Če menite, da je potrebno, lahko otrok s seboj prinese še kakšen sendvič.

Starše vabimo, da otroke brez skrbi čim prej prijavijo in navedejo morebitne zdravstvene ali druge posebnosti otrok. PRIJAVNICA

 

3 - POTOPISNO PREDAVANJE - EL CAMINO DE SANTIAGO TOREK, 6. JUNIJ 2017 - od 17.00 do 18.30

Jakobova pot ali EL CAMINO DE SANTIAGO je skupno ime za več romarskih poti, ki vodijo do svetišča svetega Jakoba v Composteli. Vabljeni v prostore VGC GORIŠKE na Ljudski univerzi Ajdovščina, na zanimivo potopisno predavanje ob fotografijah, ki ga bo iz prve roke predstavila ga. Nadja Premrl.

V srednjem veku je SANTIAGO DE COMPOSTELA poleg Rima in Jeruzalema veljal za najpomembnejši romarski kraj. Cerkev se nahaja v Galiciji na severozahodu Španije. Jakobova pot tudi danes velja za svojstveno doživetje, ki ponuja spoznavanje bogatega izročila preteklih stoletij. Na pot se odpravljajo romarji, pohodniki, turisti. Vsak nosi s seboj svojo prtljago – tako na ramenih, v nahrbtniku, kot tudi v svojih premišljevanjih. Evropski svet je Jakobovo pot leta 1987 razglasil za prvo kulturno pot Evrope, leta 1993 pa za del svetovne kulturne dediščine. Veliko pozornosti je leta 1988 vzbudil tudi papež Janez Pavel II., ki je z mladimi s celega sveta romal na svetnikov grob.

4 - SVETOVALNE URICE ZA BREZPOSELNE IN ZAPOSLENE, KI IŠČEJO BOLJŠO ZAPOSLITEV

Ste brezposelni ali želite zamenjati zaposlitev? Potrebujete informacije o trgu dela, o možnostih izobraževanja? Vabljeni na svetovalne urice. Skupaj bomo: pregledali uporabne spletne strani, pregledali in izboljšali vaš življenjepis, s pomočjo različnih orodij/vprašalnikov boste spoznali svoje prednosti, ovire pri iskanju zaposlitve. Ker bi se vam radi posvetili, vas prosimo za predhodno prijavo.

5 - MEDKULTURNO DRUŽENJE: PETEK, 9. JUNIJ OB 16.30 - 17.30

Vas zanima Rusija, Ukrajina ali kakšna druga dežela iz prve roke? Pridružite se nam na medkulturnem druženju, oglejte si zanimive fotografije, predmete in začutite kako živijo njeni prebivalci.

Z vami bodo priseljenci, ki trenutno živijo v Sloveniji.

6 - UČNA POMOČ OSNOVNOŠOLCEM IN DIJAKOM: SEPTEMBER - DECEMBER 2017

Zbiramo prijave zainteresiranih za brezplačno učno pomoč iz predmetov po dogovoru - glede na možnosti. Izvajali jo bomo v času od septembra do decembra 2017, ure po dogovoru.

7- VODENA VADBA - GIBAJMO SKUPAJ: ZAČETEK ČETRTEK, 5. OKTOBER 2017.

Za vse, ki želijo ohraniti psihofizično zdravje. Več izveste ob prijavi.

 

Obvezne so pravočasne prijave (vsaj dva dni pred dogodkom) s spletno prijavnico ali na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785 ali na .

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate tudi na spletni strani projekta.

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

 

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC

 


Prijavnica:

Zaposlen/a
Upokojenec/ka
Študent/ka
Brezposeln/a
Osnovnošolska raven
Poklicna raven
Srednješolska raven
Univerzitetna raven
Več (magisterij, doktorat)
Da
Ne
Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).

7+7=