Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

VGC prava objava
 

Večgeneracijski center Goriške, ki se nahaja v 2. nadstropju Ljudske univerze Ajdovščina, je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure ter od 13.  do 15. ure. Različne brezplačne aktivnosti so organizirane tudi druge dni v tednu, zato spremljajte objavljen program. Vabljeni ste otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Na voljo vam je »družabni prostor« VGC, kuhinja in računalniška učilnica z dostopom do interneta. Na vstopu v stavbo je klančina, v 2. nadstropje pa lahko dostopate z dvigalom.

 

Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

Za več informacij in prijave nas prosimo pokličite na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785 ali pišite na info@lu-ajdovscina.si.

 

1 -BREZPLAČNA POMOČ pri spoznavanju slovenskega jezika in vključevanju v novo okolje

CILJNA SKUPINA: Tuji državljani in njihovi otroci. Pokličite Heleno Furlan na 041 437 785 in se čimprej prijavite, saj je število prostih mest omejeno. Dan in ura po dogovoru.

 

2 - BREZPLAČNA POMOČ pri pisanju domačih nalog in učenju nekaterih predmetov

CILJNA SKUPINA: Osnovnošolci in dijaki. Pokličite Heleno Furlan na 041 437 785 in se čimprej prijavite, saj je število prostih mest omejeno. Dan in ura po dogovoru.

 

3 - USTVARJANJE Z GLINO, vsak ponedeljek ob 9.30 -  do decembra 2017

Radi ustvarjate z glino? Vključite se v brezplačne delavnice VGC Goriške in v dobri družbi naredite čisto svoj izdelek iz gline. CILJNA SKUPINA: Vsi zainteresirani – še posebej starejši in invalidi. Več izveste ob prijavi.

 

4 - SVETOVALNE URICE ZA BREZPOSELNE IN ZAPOSLENE, KI IŠČEJO BOLJŠO ZAPOSLITEV

Ste brezposelni ali želite zamenjati zaposlitev? Potrebujete informacije o trgu dela, o možnostih izobraževanja? Vabljeni na individualne svetovalne urice. Skupaj bomo: pregledali uporabne spletne strani, pregledali in izboljšali vaš življenjepis, s pomočjo različnih orodij/vprašalnikov boste spoznali svoje prednosti, ovire pri iskanju zaposlitve. Več izveste ob prijavi.

5 - VESELE URICE ŠPANŠČINEvsak torek do decembra 2017, ob 17. uri

 

6 - USTVARJAMO S KVAČKO, vsako 1. in 3. sredo v mesecu - od 16. do 17. ure

Vabljeni v brezplačni program kvačkanja, ki je primeren za začetnike in tiste, ki že nekoliko bolje poznate tehniko kvačkanja. V prijetni družbi otrok, mladine in starejših vam ne bo dolgčas. Svoje izdelke boste lahko odnesli domov. Pohitite s prijavo.

 

7 - VODENA VADBA - GIBAJMO SKUPAJ, vsak četrtek od 8.30 - 9.30

Za vse, ki želijo ohraniti psihofizično zdravje. Več izveste ob prijavi.

 

8 – KAKO SE LAHKO PRIPRAVIM na POSTOPEK UPOKOJITVE, torek, 21. november od 17.00 – 18.30  

Predavatelj Aleš Brežnjak mag., samostojni svetovalec pri Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije bo iz prakse predstavil pravice iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja, postopek uveljavljanja teh pravic, kakšno dokumentacijo potrebujemo v postopkih uveljavljanja in kdaj pričeti s postopkom, kako nadaljevati z delom po izpolnitvi pogojev za upokojitev (plusi in minusi), razno. Na predavanju ne bomo reševali konkretnih primerov prisotnih.

9 – POGOVORNO USTVARJALNI KOTIČEK VGC - podporna skupina ZA MLADE

Si želiš v družbi vrstnikov početi različne zanimive aktivnosti? Imaš vprašanja na katera ne najdeš odgovora? Se želiš s kom pogovoriti o vsem kar te veseli, te zanima ali »ti teži«? Pridruži se nam na srečanjih, kjer bomo počeli zanimive aktivnosti in se veliko pogovarjali. Pri tem upoštevamo Kodeks etičnih načel v socialnem varstvu, do vseh pa pristopamo z empatičnim, razumevajočim in zaupljivim odnosom ter poskušamo čim bolje slediti potrebam vsakega posameznika. Pohiti s prijavo, saj je na voljo omejeno število prostih mest.

10 – BREZPLAČNA PREDAVANJA KREPITEV ODNOSOV V DRUŽINI, ponedeljek, 27. november in 4. december 2017 ob 17. uri

 Več o predavanjih si preberite tukaj. 

 

Obvezne so pravočasne prijave (vsaj dva dni pred dogodkom) s spletno prijavnico ali pri Heleni Furlan - na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate tudi na spletni strani projekta.

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC

 


Prijavnica:

Otrok do 17. let
Študent/ka
Zaposlen/a
Upokojenec/ka
Brezposeln/a
Invalid
Tujec/migrant/begunc
Osnovnošolska raven
Poklicna raven
Srednješolska raven
Univerzitetna raven
Več (magisterij, doktorat)
Da
Ne
Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).
PRIJAVA OTROK: Z oddano prijavo se smatra, da ste starši nepolnoletnih otrok seznanjeni kje se vaš otrok nahaja na dan aktivnosti. Hkrati soglašate s fotografiranjem ter objavo fotografij otrok za informativne in promocijske namene organizatorja. Starši dovoljujete uporabo osebnih podatkov otrok pri vodenju evidence in obdelavi podatkov za potrebe ljudske univerze v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).8+6=