Delavnice na temo gojenja sadnih vrst

Vabimo vas na delavnice o gojenju sadnih vrst, ki se bodo odvijale v februarju 2024. Pridružite se nam in izpopolnite svoje znanje ter veščine pri pridelovanju različnih sadnih dreves.

Pridelovanje jablan in hrušk

12. februar 2024 ob 18.00.

Na prvi delavnici se bomo osredotočili na pravilno gojenje jablan in hrušk. Izvedeli boste, kako izbrati ustrezno sorto, pripraviti tla, obrezovanje dreves, skrbeti za drevesa v različnih sezonah ter upravljati z boleznimi in škodljivci.

Na delavnico se prijavite tukaj.

Pridelovanje breskev, marelic in sliv

19. februar 2024 ob 18.00.

Druga delavnica bo posvečena pridelovanju breskev, marelic in sliv. Naučili se boste, kako zagotoviti optimalne pogoje za rast in razvoj teh vrst, pravilno obrezovanje ter preprečevanje bolezni, specifičnih za te sadeže.

Na delavnico se prijavite tukaj.

Pridelovanje češenj

26. februar 2024 ob 18.00.

Na zadnji delavnici bomo raziskovali skrivnosti uspešnega pridelovanja češenj. Pogovarjali se bomo o primernih sortah, sajenju, obrezovanju ter pravilni oskrbi v različnih fazah rasti.

Na delavnico se prijavite tukaj.


Pridružite se nam na teh delavnicah, kjer boste pridobili praktična znanja in izkušnje, ki vam bodo pomagala pri uspešnem gojenju sadnih dreves. Vse delavnice potekajo v Učnem centru Brje.

Informacije: anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si, 05 366 47 52 ali 051 202 628.

Dostopnost