Do dobrega počutja s hrano

Študijski krožek “Do dobrega počutja s hrano” je namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje skozi pravilno prehrano. Temelji na obravnavanju različnih tem, povezanih z zdravim načinom življenja, s posebnim poudarkom na pripravi jedi, ki lahko pozitivno vplivajo na različna obolenja, vključno z rakom. Raziskovanju in uporabi različnih sestavin ter zelišč, za izboljšanje zdravja.

Vsebina izobraževanja je usmerjena na preučevanje vpliva prehrane na človeško telo, s poudarkom na preprečevanju in zdravljenju različnih obolenj. Krožek je osredotočen na pridobivanje znanja in veščin za ustvarjanje zdravega življenjskega sloga skozi pravilno prehrano, spoštovanje narave in poglobljeno razumevanje zdravilnih lastnosti hrane.

Predvideni izobraževalni cilji:

  1. Cilj študijskega krožka je izobraziti posameznike, ki bodo sposobni samostojno pridelovati hrano, pripravljati zdrave jedi in razumeti vpliv prehrane na celostno zdravje.
  2. Udeleženci bodo osvojili veščine priprave jedi, ki lahko pozitivno vplivajo na zdravje, še posebej pri obolenjih, kot je rak. To vključuje razumevanje izbire sestavin, kulinaričnih tehnik ter prilagajanje receptov v skladu s prehranskimi smernicami.
  3. Udeleženci bodo pridobili znanje o zdravilnih lastnostih zelišč ter njihovi vlogi pri podpori zdravja.

Akcijski cilji:

  • Predstavitev knjige z zdravimi recepti, prilagojenimi za izboljšanje zdravja in preprečevanje bolezni.
  • Izdaja brošure z recepti: Priprava in izdaja brošure z recepti, ki vključujejo zdravilne lastnosti zelišč in naravnih sestavin.

Informacije na 05 3664 752 ali anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si

Dostopnost