E-druženje: Učenje preko spleta v dobri družbi

Ali želite preživljati svoj prosti čas na zabaven in koristen način, hkrati pa vzpostavljati nove socialne stike in se družiti v dobri družbi? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem imamo za vas odlično novico! Začetek programa e-druženje namreč prinaša priložnost, da vzpostavite nove socialne stike, spoznate nove ljudi in se naučite novih stvari.

Srečanja programa e-druženje se odvijajo tedensko ob ponedeljkih, od 9.00 do 10.00, in vključujejo miselno in/ali fizično razgibavanje, sproščene pogovore in tematsko obarvane učne vsebine. Program e-druženje je odlična priložnost za vse, ki si želijo izboljšati svojo kakovost življenja ter se vključiti v aktivnosti, ki bodo povečale vašo socialno vitalnost.

V programu e-druženje boste deležni podpore moderatorja, ki vam bo pomagal ne le pri povezovanju pogovora in spodbujanju izražanja vaših mnenj in izkušenj, temveč tudi pri vključevanju na splet in uporabi spletnih orodij za skupinsko komunikacijo. Moderator bo poskrbel, da se boste počutili udobno in samozavestno pri uporabi računalnika ali druge naprave, in vam nudil pomoč pri morebitnih težavah. S tem boste lahko brezskrbno uživali v druženju in učenju preko spleta v prijetni družbi.

Vabljeni k udeležbi v programu e-druženje, ki bo zagotovo popestril vaš vsakdan in prispeval k vašemu osebnemu razvoju.

Datum Vsebina srečanjaGostje
17. 4. 2023Uvod v E- druženja: predstavitev  programa in spoznavanje udeležencev. Spoznavanje udeležencev s pomočjo vnaprej pripravljenega spoznavnega vprašalnika skozi  katerega se dotaknemo prvih spominov na otroške dni, mladost in zrela leta ter sedanji čas.    
24. 4. 2023Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Pogovor o pomenu prvomajskih praznikov. Kako so jih praznovali nekoč in kako danes. Kako jih nameravajo letos.  Kaj jim pomeni druženje, kulinarika, predpriprave na praznovanje.   
 
03. 5. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Pogovor o pomenu prvomajskih praznikov. Kako so jih praznovali nekoč in kako danes. Kako jih nameravajo letos.  Kaj jim pomeni druženje, kulinarika, predpriprave na praznovanje.   
 
08. 5. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Literarna delavnica z gostjo, na kateri se bodo  udeleženci dotaknili literarnih del, ki so zaznamovali  njihova življenje.
KD Norma 7 Vlasta Rebek 
15. 5. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Gost druženja bo vodil delavnico o duševnem zdravju, tudi skozi lastno izkušnjo. Odprl bo prostor za deljenje osebnih izkušenj.
Radovan Lango 
22. 5. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Nadaljevanje obravnave duševnega zdravja in čustvene inteligence. 
Radovan Lango 
29. 5. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Potopisno predavanje in spoznavanje novih delov sveta. Udeleženci delijo svoje potovalne izkušnje, želje  in načrte po obisku krajev, deljenje  osebnih dogodivščin in anekdot. 
Boža Bolčina 
5. 6. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Smeh je pol zdravje: Zakaj so nekateri rojeni šaljivci, ki smešnice stresajo iz rokava, drugi pa zadržani. Pripovedovanje šal.
 
12.6.2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Kulinarične dobrote iz lokalne skupnosti. Vsak udeleženec pove recepte za jedi, ki so jih pripravljale njihove pranone in gredo iz roda v rod. Kako so hrano pripravljali nekoč in kako danes za svoje najmlajše. 
 
19. 6. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Hišni ljubljenčki in mi: zakaj so hišni ljubljenčki naš največji  zaklad, kako blagodejno vplivajo na lastnike, kaj vse nas naučijo. Udeleženci povedo o svojih ljubljenčkih in delijo svoje izkušnje. 
 
26. 6. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Poletje je že tu. Kakšne načrte za poletje imajo udeleženci? Kaj jim pomenijo topli dnevi? Kakšen dnevni ritem jim ustreza? Kakšna so bila poletja nekoč?   
 
3. 7. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje. 
Rastline: pogovor o pomenu rastlin za naše dobro počutje, pogovor o starih vrstah rož, rastline so dobro bitne za naše telo in našo dušo. 
 
10. 7. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Zgodovina lokalnega okolja –  Ajdovščine in vasi  v Vipavski dolini. Kaj vemo o zgodovini domačega kraja ali zaselka, o izvoru priimkov, o rodovih pred nami.
 
17.7.  2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Po domače: kako se v narečju poimenuje razne predmete, opravila, običaje. Katere pesmice in izštevanke se je nekoč uporabljalo pri otroških grah?  
 
24. 7. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Dobro počutje. Zakaj je zdrava prehrana pomembna? Katere tegobe pestijo starejše? Kako si sami olajšamo stiske? Kam se obrnemo po pomoč? 
CKZ Ajdovščina 
31. 7. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Telovadba za možgane. Kaj je telovadba za možgane in kakšne koristi prinaša? Prikaz vaj in reševanje različnih rebusov, križank, premetenk in vaj za male sive celice ki naše možgančke spodbudijo k aktivnemu življenju. 
 
7. 8. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Branje: kaj pomeni branje, kakšne koristi ima za nas, katere vrste gradiva najraje berejo, kam gredo po knjige in časopise. Kaj jim pomeni bralna kultura. V kakšni bralni kondiciji so.  
Lavričeva knjižnica Ajdovščina 
14. 8. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Bralna delavnica: vaje glasnega branja, tehnike govora in priprava na interpretacijo literarnega besedila. 
KD Norma7 
21.8.2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Intuitivno risanje: kaj nam govori duša skozi risbo. Kakšne izkušnje z risanje imajo udeleženci? Ali vedo, da poleg tehnične plati obstaja tudi druga plat ustvarjanja?  
Taša Turk 
28. 8. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Glasba in petje. Kakšne pevske izkušnje imajo udeleženci? Kaj jim pomeni glasba? Katere pevske zbore iz domačega okolja poznajo? Ali pojejo za praznike in praznovanja v družbi. 
 
4. 9. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Predstavitev Hiše dobre volje Ajdovščina – dnevnega centra za starostnike: njihove dejavnosti, namena, ciljne skupine. 
Hiša dobre volje 
11. 9. 2023 Desetminutno razgibavanje in dihalne vaje.   
Pogled nazaj in pogled naprej na naša druženja. Kaj vse smo na srečanjih dosegli in spoznali? Katerih tem smo se dotaknili? Kaj nas je najbolj nagovorilo? Kakšne medsebojne vezi smo spletli? Katere zunanje nevladne organizacije smo spoznali? Katerih vsebin si še želimo? 
 

Za več informacij in prijavo nas lahko kontaktirate na martina.bratina@lu-ajdovscina.si ali na 051 419 119.

Dostopnost