INCASTRA-Dan ajdovske industrije in podjetništva

Na ajdovskem letališču, 30. septembra in 1. oktobra 2022

V soboto, 1. oktobra 2022, bo po dveletnem koronskem premoru Letališče Ajdovščina ponovno gostilo INCASTRO –  Dan ajdovske industrije in podjetništva, ki obiskovalcem vseh generacij omogoča, da od blizu spoznajo ajdovske podjetnike in njihove dejavnosti.

 

INCASTRINA zgodba se je začela pisati leta 2017, ko je Ljudska univerza Ajdovščina po naročilu Občine Ajdovščina v sodelovanju s partnerji prvič organizirala dogodek, na katerem so se predstavila ajdovska podjetja. Dogodek je bil zelo pozitivno sprejet, kar se je kazalo pri številčni obiskanosti dogodka. V letu 2019 se je na prizorišču zvrstilo okrog 3000 ljudi, na osrednjem prizorišču se je na stojnicah predstavilo kar 45 različnih podjetij in društev. Sledilo je leto premora, vendar sta nas uspeh in priljubljenost dogodka motivirala, da nadaljujemo in pokažemo vse tisto, s čimer se lahko ponaša naše okolje. Tako je v lanskem letu prvič potekala v hibridni obliki, s celotedenskim virtualnim dogajanjem in zaključkom v živo na Lavričevem trgu. INCASTRA je postala že tradicionalen dogodek in prav vsi smo že z nestrpnostjo čakali, da bo potekala v takšni obliki, kot smo jo poznali.

 

Tako bo letos INCASTRA na ajdovskem letališču ponovno na enem mestu združila celo vrsto različnih ajdovskih podjetij, ki pišejo uspešne zgodbe na svojem področju tako doma kot v tujini. Nekatera podjetja bodo odprla svoja vrata širši javnosti in omogočila vodene oglede proizvodnje, za brezplačen prevoz do podjetij pa bo poskrbljeno iz osrednjega prizorišča.

Pester družabni program bo povezovala ekipa radia Robin, za dodatno popestritev dneva pa bo poskrbel Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina, ki bo najpogumnejšim obiskovalcem ponudil nepozabno doživetje v zraku. Na prizorišču ne bodo manjkali niti plesni nastopi, animacije za najmlajše, okusna lokalna hrana in pijača.

Vse to in še veliko več vas čaka v soboto, 1. oktobra 2022, na ajdovskem letališču.

 

Se vidimo na INCASTRI!

 

Nam že sledite? Spremljajte nas na Facebook in Instagram strani INCASTRE in na spletni strani www.incastra.si.

Naročnik dogodka je Občina Ajdovščina

Dostopnost