aktualni tečaji in izobraževanja

marec 2023

Predavanja in praktične delavnice Učnega centra Brje

V Učnem centru Brje organiziramo prvi sklop dogodkov za ljubiteljske sadjarje:

Praktični prikaz obrezovanja sadnega drevja: 13. 3. 2023, ob 15.30.  

Praktični prikaz obrezovanja in nege oljk: 27. 3. 2023, ob 15.30.

Prijavite se

Začetni tečaji tujih jezikov

Začnite svoje jezikovno popotovanje z našimi začetnimi tečaji tujih jezikov. Tečaji so kot nalašč za tiste, ki šele spoznavate jezik, saj vam bodo pomagali zgraditi trdne temelje osnovnega besedišča in slovnice.

Tečaji se začenjajo:

Angleščina A1 – v sredo, 8. 3. 2023, ob 9.00. Prijava

Španščina A1 – v torek, 14. 3. 2023, ob 17.00. Prijava

Izdelajmo si naravno kozmetiko

Izdelajte naravni dezodorant

Sreda, 8. 3. 2023 ob 17.00

Izdelajte masažno ploščico

Sreda, 15. 3. 2023 ob 17.00

Delavnice za zdravo in vitalno življenje

Gibam se

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja vam preko delavnice Gibam se pomagamo v vaše življenje vpeljati aktiven življenjski slog. 

Kdaj: ob petkih, od 8.30 do 10.00
Prvo srečanje: v petek, 3. 3. 2023
Kje: na Ljudski univerzi Ajdovščina

Prijavite se

Zdravo jem

Ali res zdravo jeste? Na delavnicah boste pridobili najpomembnejša znanja o zdravi prehrani ter veščine za postopno uvajanje sprememb v svoje prehranjevanje. 

Kdaj: 3. 3. 2023, 10. 3. 2023, 17. 3. 2023 in 24. 3. 2023, ob 9.00
Kje: 
v dvorani KS Velike Žablje 

Prijavite se

Osnove pametnega telefona za starejše

Želite postati bolj suvereni pri uporabi pametnega telefona? Pridružite se našemu tečaju Osnove pametnega telefona za starejše in se naučite krmariti po telefonu, opravljati klice, pošiljati sporočila, brskati po internetu ter prenašati in uporabljati aplikacije kot pravi profesionalec. 😉

Pričetek: v sredo, 15. 3. 2023, ob 10.00

Izvedba: ob ponedeljkih in sredah, od 10.00 do 11.30 v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina

Trajanje: 12 pedagoških ur

 

Pridobite mesečno subvencijo v višini 300 do 490 EUR za zaposlitev brezposelnih mladih do 25. leta starosti

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 1. februarja 2023 objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo ukrepa »𝐇𝐢𝐭𝐫𝐞𝐣š𝐢 𝐯𝐬𝐭𝐨𝐩 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐡 𝐧𝐚 𝐭𝐫𝐠 𝐝𝐞𝐥𝐚« katerega namen je spodbuditi delodajalce k zaposlovanju mladih za nedoločen čas, pridobivanju kompetenc vključenih oseb ob pomoči mentorja ter usposabljanju ali izobraževanju vključenih oseb in njihovih mentorjev.

Ukrep med drugim predvideva 30-urna izobraževanja pri zunanjih izvajalcih, registriranih za to dejavnost. Izobraževanja lahko opravite tudi pri nas.

 

Študirajte strojništvo na daljavo

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto in Ljudska univerza Ajdovščina sodelujeta že vrsto let. Fakulteta s svojimi študijskimi programi in z oblikami njihove izvedbe sledi potrebam trga dela, gospodarskega razvoja in tudi konkurenčnosti gospodarstva.  

Za dodatne informacije o izrednem študiju na daljavo, v kombinirani obliki so na FINI Novo mesto dosegljivi po e-mailu: referat@fini-unm.si ali na 070 60 10 90. 

Tečaji slovenščine

Tečaj na vstopni ravni A1 – Breakthrough level (A1) Slovene language course
Prične v torek, 28. 3. 2023, 30 ur/10 srečanj, 260 eur, popoldan (po dogovoru).

Tečaj na osnovni ravni A2-B1 – Basic level (A2-B1) Slovene language course
Prične v četrtek, 30. 3. 2023, 30 ur/10 srečanj, 260 eur, popoldan (po dogovoru). 

Vikend tečaji – prijavite se za tečaj slovenščine, ki bo predvidoma ob sobotah popoldan oz. po dogovoru z zainteresiranimi. Prične 1. ali 2. 4. 2023, 30 ur/10 srečanj, 260 eur, popoldan (po dogovoru).

Za popolne začetnike ali za nadaljevalce – for complete beginners or for those who know and speak some words of Slovenian.

Več in prijava: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717

Aktivnosti na temo trajnostnega razvoja

16. marec – okrogla miza SŠ Veno Pilon
Tema: podnebne spremembe
Ljudska univerza Ajdovščina in SŠ Veno Pilon sta se povezali v ozaveščanju/aktivnostih za trajnost ter proti podnebnim spremembam. Naša sodelavka se bo udeležila njihove okrogle mize, kjer bo dijakom, staršem predstavila aktivnosti odraslih na navedenem področju.

22. marec – svetovni dan vode
Pridružite se pohodu/ogledu reke Vipava
Ljudska univerza Ajdovščina se je v okviru aktivnosti za odziv na podnebne spremembe povezala tudi z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in Zavodom za ribištvo Slovenije. Svetovni dan vode bomo obeležili 22. 3. 2023 od 15.00 do 17.00, z vodenim ogledom novega rokava in pregrad reke Vipava pri vasi Dolenje. 

Vabljeni na VITR STOJNICO
Kaj je VITR? Ljudska univerza Ajdovščina in mladi iz programa Pum-O bodo v okviru aktivnosti za odziv na podnebne spremembe, pripravili izobraževalno/svetovalno stojnico. Z zanimivimi/nagradnimi »podnebnimi« aktivnostmi na stojnici bomo 22. 3. od 13.00 do 16.00 obeležili Svetovni dan vode. Vabljeni otroci, mladi in odrasli.

Več informacij: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717

Vključite se v študijske krožke

Vključite se v študijske krožke

Ljudska univerza Ajdovščina že vrsto let izvaja študijske krožke.

Vabimo vas v aktivnosti krožka na Gočah, ki bodo potekale do poletja 2023: VITR – vzgoja in izobraževanje za trajnostni razvoj, odziv na podnebne spremembe, raziskovanje/ohranjanje vodnih virov v vasi, raba/varovanje vode, drugo.

Naslednje srečanje na Gočah, v sredo, 1. marca 2023, delavnica Vrtnarjenje in klimatske spremembe z Damjano Benec, univ. dipl. ing. agr.

Več in prijava: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717

Vključi se v PUM-O!

V PUM-O se lahko vključite mladi, stari od 15 do 26 let. 

Kaj program PUM-O ponuja?

  • Podporo pri učenju in opravljanju šolskih obveznosti
  • Usmerjanje pri iskanju zaposlitve
  • Projektno delo
  • Aktivno preživljanje prostega časa
  • Pomoč pri učenju slovenskega jezika 

Za udeležbo v programu ti povrnemo:
– potne stroške
– dodatek za aktivnost

Več o programu.

Postani prostovoljec

Ste 18+ in želite širiti znanja ter socialno mrežo. Nudimo možnost najmanj 24-urnega prostovoljnega vsebinskega, administrativnega ali drugega dela v programih in projektih. Izkušnje s prostovoljstvom niso obvezne, saj vas pred začetkom na delo ustrezno pripravimo.

Več in prijava: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717

Uporabite sodoben prostor, opremo za vaš dogodek

Naše prostore z opremo ponujamo v souporabo za izvajanje izobraževalnih in kulturnih dogodkov, seminarjev, delavnic, sestankov in drugih dejavnosti.    

Poglejte si ponudbo in stopite v stik z nami: helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717. 

Razstava Mare Marinič: Živi svoje sanje

Vabimo vas na ogled razstave “Živi svoje sanje”, ki je nastala izpod rok ljubiteljske slikarke Mare Marinič. Dela so razstavljena v avli Ljudske univerze Ajdovščina. Možen je tudi nakup eksponatov.

Preberite še…

Ne spreglejte…

Izračunajte vodni odtis domačega gospodinjstva, znižajte porabo vode
Izračun vodnega odtisa je ena od aktivnosti, ki smo jo izvedli v študijskem krožku na Gočah. Tudi vas spodbujamo, da ga doma izračunate in se ob rezultatu pogovorite, kako ga lahko še znižate in zakaj.  Uporabite obrazec KAPLJICE ZNANOSTI  (pridobili smo dovoljenje Inštituta za ohranjanje naravne dediščine Lutra).

Sodelujte na nagradnih natečajih – SŠ Veno Pilon Ajdovščina
Tema: podnebne spremembe
Ljudska univerza Ajdovščina in SŠ Veno Pilon sta se povezali v ozaveščanju/aktivnostih proti podnebnim spremembam. K sodelovanju vabimo srednješolce. Umetnostna dela sprejemajo do ponedeljka, 6. marca 2023.
Informacije v natečaju in na projekt.pilon@gmail.com.
 

Spoznajte nas in vso našo ponudbo
Prelistajte naš novi katalog, kjer najdete: Uvod direktorice Eve Mermolja o tem zakaj se učiti v vseh življenjskih obdobjih; Ponudbo za ljudi, gospodarstvo in skupnost; Vse kar za izobraževanje zaposlenih ponuja mreža 22 centrov Korak: https://www.lu-ajdovscina.si/za-podjetja/


Radi širimo krog sodelavcev in partnerjev
Vedno radi širimo našo ponudbo. Imate zanimiva znanja, izkušnje? Imate idejo, ki bi jo oblikovali v projekt? Radi predajate ideje, znanje in izkušnje drugim? Bi postali naš zunanji sodelavec ali partner pri izvedbi programov ter projektov? Pošljite nam kratko predstavitev, ponudbo za morebitno sodelovanje na helena.furlan@lu-ajdovscina.si, 051 439 717.

 

Ponudba naj obvezno zajema: kontakte (naslov bivanja, tel. št., e naslov); področje sodelovanja; izobrazba in izkušnje s poučevanjem odraslih. Pomembna so vaša znanja/ideje. Izkušnje s poučevanjem niso obvezne, saj vas pred začetkom sodelovanja ustrezno pripravimo.

Vprašajte za ponudbo, predlagajte izobraževanje
Ste našli kar potrebujete? Ne odlašajte, sporočite nam, kakšen je vaš izziv: info@lu-ajdovscina.si.  Skupaj najdemo rešitev in vam pripravimo izobraževanje po vaši meri.

Novo!
Mala in večja podjetja, obrtniki, društva, druge skupine  
Spoznajte predavatelja, vodjo izbranega programa
Za skupine 10 in več oseb, ki se želite izobraževati na kateremkoli področju, lahko pripravimo krajši brezplačni predstavitveni seminar, kjer že pred izvedbo programa spoznate s predavateljem in njegovimi metodami poučevanja. Seminar po želji naročite na: info@ajdovscina.si

Potrebujete nasvet? Potrebujete pomoč pri iskanju zaposlitve? Imate težave pri šolanju?  Bi radi naredili korak naprej pri razvoju kariere?

Ne odlašajte. Rezervirajte si termin za individualno svetovanje na 05 366 47 52, od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00.

Kontaktirate nas lahko tudi preko elektronske pošte na anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si.

Čas je za nove priložnosti, raziščite jih!

Več informacij

Accessibility Toolbar