CMU - Center medgeneracijskega učenja

Spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa.

 

                                                                                                        banners-cmu

 

V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij med seboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Programi delavnic tako predstavljajo skrbno načrtovane, vsebinsko pestre dejavnosti, ki vključujejo ustvarjalne, gibalne, učne, kulturne in družabne delavnice za vse generacije. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah in se tako odločite za katero izmed dejavnosti, ki vam jih v  letu 2019 ponujamo. Za vas pripravljamo tudi novosti. 

Informacije in prijave za nove udeležence: tel. 041 437 785 ali na ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si

Programi se bodo ponovno odvijali po preklicu ukrepov za preprečevanje korona virusa! 

4

VSAK TOREK -  ZDRAVO- ZA NAS IN NARAVO 

Vsi bi pri svojem življenju morali bolj posnemati naravo. Okoljski problemi so v veliki meri nastali kot seštevek majhnih vsakdanjih odločitev. Tehnologija ne more namesto nas rešiti družbenih problemov, za rešitev je potrebna sprememba na družbeni ravni. Sprememba mora priti od spodaj navzgor, sprememba v naših drobnih vsakdanjih odločitev. Če vas zanima, kaj lahko vi spremenite, se pri tem zabavate in tudi nekaj novega naučite se nam pridružite. Na delavnicah vam bomo predstavili številne nasvete o ekologiji, kako skrbeti za dom, vrt, zdravje, okolje, kako izdelati lastna čistila, kozmetiko, kako reciklirati, spoznali bomo zelemenjavo. Srečanja potekajo ob torkih od 8.30 do 10.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina.  

1

OB SREDAH - Aktivno druženje sosednjih vasi

Udeleženci se dobimo vsako sredo zjutraj ob 8.00, na prej dogovorjeni lokaciji ter se skupaj odpravimo na daljši sprehod po lepotah Vipavske doline. Pohodi odpadejo le v primeru izjemno slabega vremena. 

2

VSAK PETEK: Modrost zgodbe zate in zame

Vabljeni, da se pridružite dramski skupini MALI HOLIVUD, ki deluje v sklopu dejavnosti Modrost zgodbe zate in zame. Tudi v šolskem letu 2018/2019 pripravljamo novo dramsko igro. Zainteresirani se nam lahko pridružite vsak petekod 14.00 do 15.00.

 

3

VSAK ČETRTEK: TELOVADBA ZA MOŽGANE

Vabljeni na program, kjer bomo z zanimivimi ugankami in miselnimi orehi trenirali in krepili delovanje možganov. Namen je, da ohranimo možgane bistre v zrelih letih. Program je namenjen starejšim od 50 let, bomo pa veseli tudi mlajših udeležencev. To je aktivna pomoč za zdravo staranje.
Posebna oprema ni potrebna. Za pisala, papir in ostale pripomočke bomo poskrbeli pri nas. S seboj lahko prinesete kakšno uganko, izziv, sestavljanko, zavozlano  vprašanje ali kaj drugega za možgansko telovadbo.
Dejavnost bo potekala vsak četrtek med 9.30 in 10.30 uro v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina.  

 

5

NOVOST TO JESEN : JOGA PLESA

Vabljeni, da se nam to jesen pridružite na novo dejavnosti Centra medgeneracijskega učenja - JOGI PLESA. Dejavnost se odvija vsak ponedeljek, ob 9.00.  Za več informacij spremljajte našo spletno stran.

AKTIVNO DRUŽENJE VASI

 

NOVOST TO JESEN : FRANCOŠČINA ZA NAJMLAJŠE

V letošnjem šolskem letu bo potekal brezplačen program Francoščina za najmlajše. Namenjen je predšolskim otrokom (od 3 do 6 let)  ter njihovim staršem oz. starim staršem. Učenje tujega jezika je v zgodnjem otroštvu zelo pomembno, saj ima otrok že zgodaj razvite sposobnosti, ki so potrebne za učenje tujega jezika.  Poleg tega pa je veliko bolj učinkovito usvajanje novega znanja, če se naučeno ponavlja tudi doma. Ravno zato je priporočeno, da na program prihajajo otroci s starši oz. starimi starši. Učenje francoščine bo potekalo preko igre, pesmic in plesa. Dejavnost bo potekala ob sredah od 16.00 – 17.00. 

 

 

*Udeležba na vseh aktivnosti je na lastno odgovornost.

 

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 52, 041 437 785 ali na ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si.

Program je sofinanciran s strani Občine Ajdovščina.

ob-ajd-logo

 

 

Utrinki preteklih srečanj: