Vabljeni na predavanji s specialistko zakonske in družinske terapije.

Torek, 16. januar in 23. januar ob 17. uri.


Pridružite se nam v Večgeneracijskem centru Ljudske univerze Ajdovščina in z novimi spoznanji izboljšajte odnose in dvignite osebnostno rast!

Vabimo vas na dve brezplačni predavanji in pogovor z Jernejo Dimec Bratina, ki je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka v centru Novo upanje v Ajdovščini. 

Torek, 16. januar 2018, od 17.00 do 19.30: Izražanje čustev, tudi jeze, ki ima veliko "obrazov"

Čustva in izražanje čustev; orodje za upravljanje s čustvi; razlikovanje  besa in tihe, potlačene jeze od odločnosti; telesni odziv in različni "obrazi" jeze; posledice neustreznega izražanja jeze; meja z nasiljem, naučena nemoč; konstruktivno soočanje z jezo; odgovornost odraslih za izražanje svojih čustvenih stanj; jeza pri otroku in odziv staršev; sistemski vidik in ozadje težav z izražanjem jeze.

 

Torek, 23. januar 2018, od 17.00 do 19.30: Soočanje s strahovi, pogum in samozavest 

Strah kot temeljno čustvo; različne oblike strahov; dve skrajnosti: preplavljenost ali odrezanost strahu; pretirani strahovi; telesni odziv na strah; soočanje s strahom; ko je strah otroka; podoživljanje travm; postopno izpostavljanje; otroški strah se prenese v odraslost; posledice dolgotrajnega strahu; učenje življenja s strahom in preseganje; pogum; vpliv na izboljšanje samopodobe in samozavesti.

 

Ciljne skupine: vabljeni vsi, ki želite: bolje razumeti svoja čustva in izboljšati svoje odnose; uvideti kako upravljati z jezo in odgovorneje izražati svoja čustvena stanja; premagati različne strahove in dvigniti svoj pogum in samozavest

Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj

 

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov. Od leta 2006 intenzivno deluje na področju zakonske in družinske terapije kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Več let je sodelovala z različnimi družinskimi inštituti po Sloveniji, od leta 2011 pa se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše ter mladostnike. Skupaj iščejo nove poti za ustreznejšo komunikacijo in funkcioniranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih. Verjame, da je vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, spoštljivosti in ljubljenosti.

 

INFORMACIJE/PRIJAVE:

Število prostih mest je omejeno. Za prijavo pokličite na 05 366 47 53 ali 041 439 717 ali pišite na info@lu-ajdovscina.si. 

 

suit up forthe occasion (2)