Aktivnosti centra medgeneracijskega učenja (CMU)

V šolskem letu 2018-2019 ste srčno vabljeni, da se nam pridružite!

Namen Centra medgeneracijskega učenja (CMU) je povezovati vse generacije, tako je vabljen prav vsakdo, ki ga katera od dejavnosti zanima. Dejavnosti so brezplačne, ker projekt sofinancira občina Ajdovščina. 

V CMU spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo.

VSAK ČETRTEK – TELOVADBA ZA MOŽGANE 

Gre za novo aktivnost letošnjega leta. Cilj je ohraniti bistre možgane v zrelih letih, ker tudi možgani potrebujejo telovadbo, da krepijo svoje funkcije. Z zanimivimi ugankami in miselnimi orehi treniramo in krepimo delovanje možganov. V pomoč nam je knjiga svetovno znanega nevro znanstvenika dr. Vojka Kavčiča »Vadnica – Da ne pozabim«. To je aktivna pomoč za zdravo staranje, da bomo lahko neodvisno živeli in skrbeli sami zase. Skupina je namenjena starejšim od 50 let, veseli smo tudi mlajših udeležencev.

Vsak četrtek, 9.30-10.30 na Ljudski univerzi Ajdovščina.

VSAK TOREK -  MODROST ZGODBE ZATE IN ZAME 

Dramska skupina MALI HOLIVUD vabi nove člane. Igranje vlog bogati dušo in ohranja človeka mladega. Skozi igro se povezujejo otroci in odrasli. Z igro »Živalska olimpijada« bomo še večkrat nastopili. Tudi to leto bomo pripravili novo dramsko igro. Če koga veseli igranje na odru ali pomoč pri pripravi nastopa (kostumi, scena, osvetlitev), se lahko pridruži vsak torek od 13h – 14h na Ljudski univerzi Ajdovščina. Prvo srečanje 2. oktober 2018.

VSAKO SREDO - Aktivno druženje sosednjih vasi

Lahki pohodi med vasmi, ki trajajo do 3 ure. S hojo skrbimo za svoje zdravje in v skupini gre vse lažje. Malo poklepetamo, včasih zapojemo, pa pot še prehitro mine. Poleti poiščemo bolj senčne poti, v mrzlem delu leta pa iščemo sonce. Letos bomo v pohode vključili novo aktivnost: 5 minut za naravno in kulturno dediščino Vipavske doline.

Na pot gremo vsako sredo ob 8.uri zjutraj. Obvestila o zbornem mestu pošljemo po telefonu (sms). Za prejemanje obvestil o zbornem mestu se morate prijaviti. V slabem vremenu pohod odpade.

VSAK ČETRTEK - Skupina Blagor ženskam:

S pomočjo knjig Alenke Rebula bomo z malimi koraki izboljšale svoje počutje, ustvarjale bolj harmonične odnose in živele bolj polno in zadovoljno. Razvijale bomo svojo samozavest in se naučile ujeti čudež trenutka. Povezovanje med ženskami in učenje dialoga je najmočnejša sila, ki jo ženske premoremo. Pridite, da skupno začnemo odlagati bremena, ki smo si jih same ali pa so nam jih drugi naložili na hrbet. Vabljene ste ženske vseh generacij!

Vsebina srečanja: Pogovor in razmišljanje na določeno temo, delale bomo vaje po metodi »Na svoji zemlji« in zaključile srečanje s sprostitveno meditacijo.

Če boste želele kaj zapisati, prinesite s seboj zvezek A4 in pisalo. Za vse ostalo bomo poskrbeli pri nas.

Skupina bo potekala vsak četrtek med 18.00 – 19.00 uro v Skriljah. Prvo srečanje bo v četrtek, 4. oktober 2018 v prostorih KS Skrilje (OŠ Skrilje).  

 

 

»Blagor ženskam,

ki znajo hoditi kot vile,

zemlja lahko zadiha

                                    pod njihovimi rahlimi stopali.« (Alenka Rebula)

 

 

VSAK PETEK -  Družabni večer v reševanju križank ter drugih miselnih in družabnih iger (šah, dama, scrabble, activity, karte ipd.).

Družabni večer je namenjen vsem generacijam, vabljeni na izmenjavo znanja. Križanke in družabne igre urijo naš spomin ter bogatijo naš besedni zaklad. Da bodo dolgi zimski večeri hitreje minili. Srečanja potekajo celo leto ob petkih od 18.00 do 20.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina. Lahko se pridružite že ta petek!

Več si lahko preberete: http://www.lu-ajdovscina.si/napovednik/2016022308442276/cmu_center_medgeneracijskega_ucenja/

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! 

lastovičar v dlaneh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Več informacij in prijave na 05 366 47 53, 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si

S telefonsko informativno prijavo v programe Centra medgeneracijskega učenja potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom