Brezplačno predavanje: Premagaj(mo) rak na dojki!

Četrtek, 15. november 2018, od 17.00 do 18.30

 

rak-dojk

Oktober je mesec, posvečen ozaveščanju in večji obveščenosti ljudi o raku dojk, preprečevanju in zgodnjem odkrivanju. 28. november pa je svetovni dan PRAVICE VEDETI.

Vsakdo ima pravico več  vedeti  o raku dojke, kako si pomagati, kako ga premagati!

Zato ne čakajte, da se zgodi. Večgeneracijski center Goriške vabi na predavanje o raku dojk tiste, ki menite, da:

  • premalo veste,
  • morate druge opozoriti in jim želite povedati svojo zgodbo.

Z vami bosta Polona Klaričpredstavnica KARUNA terapij in Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.

Diagnoza rak v življenje ženske ali moškega (v Sloveniji približno 1 % raka dojk predstavljajo moški bolniki) skoraj vedno vstopi nepričakovano in vpliva na vse ravni življenja. Prizadene tudi svojce in bližnje bolnice/ka. Podporo pri soočanju z diagnozo in za kakovostno življenje po zdravljenju lahko tako bolnice in njihovi svojci poiščejo tudi v okviru KARUNA terapij ter programov Europa Donne.

Gostje vam bodo posredovale pomembne informacije:

  • kako preprečiti ali zgodaj odkriti raka na dojki (npr. z načinom življenja, s samopregledovanjem dojk, mamografijo),
  • kakšni so znaki te bolezni in kako se z njo soočiti,
  • kakšni so postopki zdravljenja,
  • katere so skupne lastnosti obolelih za rakom,
  • kako si lahko pomagamo sami,
  • odgovore na vprašanje kaj pa po zdravljenju.

Metode dela: predavanje, osebna zgodba bolnice, pogovor in izmenjava izkušenj.

Podrobneje bomo spregovorili o vprašanjih in izkušnjah, s katerimi se srečujejo bolnice ali njihovi bližnji ob soočanju z diagnozo rak in predstavili različne oblike psihosocialne podpore, ki jo nudi KARUNA terapije ter Europa Donna skupaj s partnerji v okviru programa ROZA.

Če ste zboleli, ne nosite svoje stiske sami! Osebna zgodba gostje vam bo dala pogum in vztrajnost. Vabljeni v družbo žensk, ki jim je življenje namenilo podobno izkušnjo. Pogovor in medsebojna delitev izkušenj vedno pomaga. Če bo več zainteresiranih, se lahko oblikuje skupina za samopomoč na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Informacije in obvezne prijave: sprejemamo do torka, 13. novembra oz. do zasedbe prostih mest.  Prijavite se na telefon 05/36 64 75, 051 439 71ali na info@lu-ajdovscina.si. Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.