Vabljeni v nov študijski krožek STAREJŠI MLAJŠIM

FOTKA TABLA ERZELJ

V šolskem letu 2019/20 bodo na Erzelju, pod okriljem LJUDSKE UNIVERZE AJDOVŠČINA in v sodelovanju s KS Erzelj, potekala srečanja študijskega krožka »STAREJŠI MLAJŠIM«. ŠK bo povezoval starejše in mlajše, ki se želijo družiti in kaj novega drug od drugega naučiti na področju rastlin (rože, zelišča, vrtnine), peke kruha in drugih vsebin po dogovoru (tudi za fante in može).

Metode dela: predavanja, prikazi, pogovor in druženje, opazovanje, obiski gostov, drugo … Veliko bo praktičnih vsebin, izdelave različnih izdelkov. Morda tudi kakšna ekskurzija po dogovoru.

Nivo predznanj za vključitev ni pomemben. Dobrodošli možje, žene, otroci in mladina, vsak, ki si želi druženja, medgeneracijske izmenjave znanj in povezovanja.

FOTKA ERZELJ

Ljudska univerza Ajdovščina in KS ERZELJ vas vabita na srečanja študijskega krožka »STAREJŠI MLAJŠIM«.

Program prvega srečanja v novembru je bil:

  • Uvodni pozdrav, Tatjana Rener, KS Erzelj
  • Študijski krožki - 25 let prispevka k razvoju lokalnih skupnosti v Sloveniji, zbornik besedil »Kako obogateti«, Helena Furlan, Ljudska univerza Ajdovščina 
  • Predstavitev predloga dela študijskega krožka »Starejši mlajšim«, Mojca Slokar
  • Praktični prikaz kuhanja marmelade iz aronije
  • Neformalno druženje ob zeliščnem namazu, degustaciji marmelade in soka iz aronije

Kaj potrebujete? Vsak naj s sabo prinese dobro voljo in pripelje, povabi še kakšnega soseda, prijatelja … Razmislite, kaj vse bi lahko v ŠK počeli v bodoče, in delite z nami vaše ideje, pobude.

 

MOJCA SLOKAR ima veselje do vsega kar nam nudi narava. Pridobila je nacionalno poklicno kvalifikacijo ZELIŠČAR PRIDELOVALEC. Je praktik z bogatimi izkušnjami na področju izdelave domačih sokov in marmelade po starih recepturah.

Vstop je prost. Veselimo se druženja z vami. Začutili boste, kako prijetno, zabavno je lahko učenje v krožku. V decembru sledi srečanje na temo peke kruha.

 

Informacije in obvezne prijave:

Ljudska univerza Ajdovščina (Helena),

05/ 36 64 753, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si, www.lu-ajdovscina.si/