Ustvarjajte in se sprostite; risanje s številkami

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno likovno ustvarjanje.
Torek, 10. marec od 16.30

 

USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno likovno ustvarjanje.

 

IMG_4557

Vsak od nas vsakodnevno potrebuje vsaj nekaj minut le zase, da pozabi na probleme in se prepusti aktivnostim, ki mu pomagajo do boljšega počutja. Morda radi ustvarjate? Je dan deževen in vas ne vleče v naravo?

Risanje s številkami je preprost način ustvarjanja, pri katerem le barvamo polja, ki so oštevilčena in že natisnjena na platnu. Še nekaj dobre glasbe in v drugem svetu boste mimogrede ustvarili sliko na platnu, ki jo lahko obesite na najljubšo steno v stanovanju ali pa podarite prijateljem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primerno je za vse, ki:

  • si želite podariti del prostega  časa,
  • obožujete umetnine na platnu (kot v galerijah),
  • delate kot učitelj ali strokovnjak z osebami z različnimi težavami (osebe z motnjami pozornosti in koncentracije).

Z risanjem lahko začne že 4-letnik, takoj ko pozna številke (ob spremstvu staršev). Primerno je tudi za vse druge odrasle do visoke starosti.  Še posebej vabimo tiste, ki ste vsakodnevno preobremenjeni, razočarani ali morda predelujete faze žalosti. Vzemite si čas in ustvarjate! Risanje s številkami  vam bo pomagalo do boljšega počutja. Naredite nekaj zase.

 

Cilji delavnice so:

  • ohraniti spomin in aktivno mišljenje,
  • izboljšati koncentracijo, natančnost in motoriko rok,
  • razvijati domišljijo in pozabiti na rutino vsakdana,
  • odkriti svoj notranji talent,
  • s svojim izdelkom okrasiti stanovanje ali obdariti druge,
  • spoznati nove prijatelje – širiti mrežo socialnih stikov.

 

Kdaj, kje?

Sreda, 22. januar od 17.30 – 18.15

Četrtek, 27. februar od 16.30 – 17.15

Torek, 10. marec od 16.30 – 17.15

Vedno se dobimo v VGC Goriške, 2. nadstropje stavbe Ljudske univerze Ajdovščina.

Potek, vsebina: Likovno ustvarjanje s čopiči. Vsa material in orodja so na voljo za čas delavnice. Po delavnici je možnost nabave izbranega likovnega kompleta s stopnjo težavnosti in z motivom po želji (portret, živali, narava, podobe iz pravljic ali risank).

Prijave s spletno prijavnico ali na 041 437 785 vsaj dva dni pred posamezno delavnico oz. do zapolnitve prostih mest.

 

Vodje delavnice so orodje predstavile že številnim posameznikom in organizacijam. V svet ustvarjanja in harmonije vas bodo popeljali:

Mateja, dipl. socialni pedagog, z delovnimi izkušnjami z otroki in odraslimi s posebnimi potrebami. Mati dveh šolskih otrok.

Osnovnošolec Miha, ki pravi: ”Sem športnik, večkrat utrujen, toda nikdar preutrujen za risanje s številkami.” Iz lastne izkušnje vam bo povedal, kaj ga pri tem ustvarjanju motivira tako močno, da v kratkem obdobju treh mesecev, barva že tretji motiv iz serije.

Projektni vodja dejavnosti. Alenka svetuje: “Toplo vam priporočam to obliko meditacije. Zame je kot beg od vsakodnevnih problemov.” S pomočjo osebne izkušnje je razvila orodje, ki vam ga bomo predstavili. Poznate hiperaktivne, indigo otroke? Indigi so osebe z visoko razvito stopnjo vživljanja v drugega in čutijo močan notranji klic, da bi naredili nekaj, čeprav mnogokrat ne vedo, kaj točno to je. Upirajo se avtoriteti, k reševanju problemov pristopajo ustvarjalno. Hitro izgubijo zanimanje. Vsi, ki so do sedaj uporabljali ta likovni komplet, pa so povedali, da so se ob ustvarjanju počutili nenavadno pomirjeni, ustvarjalni, znova željni  barvanja s čopičem.

 

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo, bo obvestilo objavljeno na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina. Prosimo, spremljajte objave na: www.lu-ajdovscina.si.

Prosimo, da na srečanja zaradi lažje izvedbe pridete vsaj deset minut pred pričetkom. Parkirišča so običajno na voljo ob Hublju, za starim mlinom. Nekaj jih je še pred knjižnico. Obvezna je prijava s spletno prijavnico.

Obveščamo vas, da s prijavo (spletno, telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.