LITERARNE ustvarjalne delavnice s Katjo

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačne literarne ustvarjalne delavnice: Otrok s sončnico, Užaljena zima, Obisk, Najsvetlejša zvezda …
Četrtki: 23. in 30. januar; 13. in 27. februar; 12. in 26. marec 2020, vedno od 10.00 do 11.30.

Z zgodbami z bogato sporočilno vrednostjo do bolj polnega življenja

 

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na posamezno ali na vseh šest brezplačnih literarnih ustvarjalnih delavnic, ki so namenjene odraslim. Iz obilja sporočilne vrednosti zgodb in s pomočjo poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja.

Lepo vabimo vse, ki so jim takšne stvari blizu ali pa jim je to popolnoma nekaj novega.

prostor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velikokrat si želimo spustiti čustvene bolečine iz sebe in se osvoboditi starih prepričanj, ki so že odslužila svoje. Skozi življenje se sproti učimo o življenju, ker bi radi živeli bolj polno.

Terapije s pomočjo pravljic imajo cilj: ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju.

Pred seboj imamo zgodbe v obliki pravljic in pravljičnih pesmi. Iz njih v sijejo premnogi odgovori za življenje. V sodelovanju z aktivnim poglabljanjem in z ustvarjanjem iz zgodb, lahko na vrsto vprašanj dobimo odgovore zase, ki jih potrebujemo za bolj odprto življenje.

Dvignjena sporočila iz pravljic pomagajo razumeti sebe, vzpostaviti poglobljeni stik s sabo, dojeti svojo edinstvenost in jo znati živeti tudi med različnimi ljudmi. Svoje potrebe in vrednote lahko živimo na način, ki lepo povezuje, ohranja spoštljive, iskrene, zadovoljujoče odnose. Živo brane zgodbe nam dajo moč za sprejemanje in dojemanje sveta v nas in okrog nas. Vabljeni, da naredite nekaj zase.

Prijave s spletno prijavnico.

Datum, ura       

ZGODBA

Potek, vsebina

23. januar

od 10.00 do 11.30

 

Otrok s sončnico

Novo, dvignjeno življenje.

Pridejo preizkušnje, ko morda na veliko občutimo, da ne bomo zmogli, ko kljub vloženemu trudu v nekaj (še) ne vidimo rezultata, sadov. Preprosta pesem, ki dobesedno obrne pogled na sončnico, ki se v lepem čudežu dvigne v nebo, ki zdaj verjame vase.

30. januar

od 10.00 do 11.30

Užaljena zima

Letni čas, ki čudežno dojame svojo identiteto. Delavnica nam odpre priložnost, da se naravnost zaljubimo v našo edinstveno naravo.

13. februar

od 10.00 do 11.30

Obisk

Obisk, ki je hotel biti uslišan. Zgodba, ko spoznam in se ponovno spomnim. Kako naj prisluhnem trkanju na moja vrata, ko se mi življenje na lepem odpre.

27. februar

od 10.00 do 11.30

Sarina vrba

Vrba žalujka v svoji pravi luči. Zgodba nam daje priložnost zdravega žalovanja in obenem uspešnega od-žalovanja.

12. marec

od 10.00 do 11.30

Mravlja Marička

Preprosta mravljica, ki končno poskrbi najprej zase. Iz cone čudnega udobja v osvobojeno, novo svobodo. Ko spoznam, kaj v bistvu pomeni Človek obrača, Bog obrne.

26. marec

od 10.00 do 11.30

Najsvetlejša zvezda

Ko v ospredje damo živo, dvignjeno vrednost ljudi in stvari. Zgodba nas lahko nauči, nam da priložnost, da lahko nekega dne tudi kritika odsluži svoje. Preprosto zato, ker imamo vsi v sebi svojo najsvetlejšo zvez(d)o.

 

Dodatni predlogi zgodb: Mlade veje in drevesa v dolini, Deček in hiša v pogledu pravljice o vrtnici, Čarovnica Mica in severna zvezda, Piknik ob jezeru.

 

Vodi: Katja Krkoč je un. dipl. slovenistka, ki ima poseben način branja pravljic in dar, da v njih najde premnogo bogatih sporočil za dvignjeno življenje. Ima izkušnje, da:

  • se ljudje na njenih delavnicah radi poglobijo vase, v življenje okrog njih. Ker na prvo mesto daje dvig darov in potreb posameznika ter celote, opaža, da v tem in iz tega radi lepo sodelujejo.
  • ljudje lepa vodila za življenje na novo obudijo in iz njenih delavnic gredo tudi z obilico popolnoma novih spoznanj, z drugimi pogledi na življenje.

 

Na dejavnosti se prijavite s spletno prijavnico ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo, bo obvestilo objavljeno na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina. Prosimo, spremljajte objave na: www.lu-ajdovscina.si.

Prosimo, da na srečanja zaradi lažje izvedbe pridete vsaj deset minut pred pričetkom. Parkirišča so običajno na voljo ob Hublju, za starim mlinom. Nekaj jih je še pred knjižnico.

 

Obveščamo vas, da s prijavo (spletno, telefonsko ali prek elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.