4 predavanja na temo medosebnih odnosov

Vsak torek v februarju ob 18. uri.

 

Dedovanje 9. februar 2021, (2)

Odnosi so temelj našega obstoja. Izziv vseh odnosov je, kako živeti  zadovoljno in srečno skupaj z drugimi. V vseh odnosih včasih prihaja  do nesoglasij oziroma do težkih trenutkov, ko ne najdemo nekega skupnega jezika.

V mesecu februarju tako organiziramo 4 srečanja, ki se bodo dotikala različnih tematik s področja odnosov.

Ta področja bodo:

Konflikti in njihovo reševanje

Torek, 2. februar 2021, ob 18. uri.

Konflikti so sestavni del življenja vsakega izmed nas. Paleta konfliktov je zelo široka in sega od povsem minornih pa vse do resnih konfliktov, ki se lahko vlečejo skozi več generacij. Na srečanju bomo tako pogledali kaj konflikti pravzaprav so, zakaj do njih pride in kako jih lahko rešujemo – ne glede na to ali je konflikt majhen ali pa smo generacija, ki je kakšnega od konfliktov podedovala.

 

Dedovanje

Torek, 9. februar 2021, ob 18. uri.

Dedovanje je v slovenskem prostoru nekakšna tabu tema. Odgovornost dedovanja rajši prepustimo mlajšim generacijam. Na srečanju bomo govorili o pomembnosti dedovanja, vplivom na medosebne odnose in oporoki, ki določi rezultat dedovanja.

 

Karierni izzivi

Torek, 16. februar 2021, ob 18. uri.

Živimo v času, ko je trg delovne sile vedno bolj dinamičen. Prav tako se nahajamo v obdobju precepa med »varno« (zaposlitev za nedoločen čas) in »ne varno« (zaposlitev za določen čas, prekarno delo,…) zaposlitvijo in kaj vsaka od teh pomeni.

Zagotovo vemo to, da zaposlitev zelo močno vpliva na življenje posameznika in odnose v katerih živi. Na srečanju bomo tako govorili o izzivih sedanjega časa, ki so povezani z zaposlovanjem. Posebej se bomo osredotočili na posameznika in kaj lahko sami naredimo v teh časih polnih sprememb.

 

Izdelava genograma 

Torek, 23. februar 2021, ob 18. uri.

Genogram je orodje s katerim lahko zaznavamo vzorce, ki se dogajajo v družinskem deblu posameznika. Ti vzorci so pomembni saj nam dajejo močan vpogled v okolje v katerem smo se razvijali tudi sami. Na srečanju bomo tako izdelali osnovni genogram in govorili o vzorcih ter medgeneracijskem prenosu le-teh.

Srečanja bodo potekala vsak torek v februarju med 18. in 19.30 uro.  Srečanja bodo potekala na daljavo, preko aplikacije MS Teams.

Prijavite se lahko na vsako srečanje posebej, saj se tematika predavanja ne povezuje.

Ob prijavi boste prejeli vabilo v skupino. Za  prijavo, vse dodatne informacije in pomoč pri vpisu nas lahko kontaktirate na ali nas pokličete na 053664750.

Prijavite se lahko tudi preko spletne prijavnice.