Brezplačna predavanja v okviru projekta Stara semena – tradicija in preživetje

Brezplačna predavanj v okviru projekta Stara semena – tradicija in preživetje

V zgodnjem spomladanskem času na Ljudski univerzi Ajdovščina pričnemo z aktivnostmi na projektu Stara semena – tradicija in preživetje. S projektom želimo obuditi znanje in zavedanje o pomenu pridelave in hrambe semen.

Več o projektu si lahko preberete tukaj. 

 

Stara semena - tradicija in preživetje

Izvedeni bosta dve predavanji, o avtohtonih povrtninah in o temeljnih veščinah pridelovanja semen, na katerih boste dobili koristne napotke glede organizacije svojega vrta, da bo pridelava semena iz vaših domačih vrtnin zares uspela.

Prvo predavanje z naslovom 'Spoznavanje avtohtonih sort vrtnin in poljščin' bo v dveh delih, in sicer v četrtek, 4.3.2021 in v petek, 5.3.2021 od 17.30 do 19.45.

Drugo predavanje z naslovom "Pridelovanje semen na domačem vrtu", bo tudi v dveh delih, in sicer v četrtek 11. in petek,  12.3.2021, od 17.30 do 19.45.

Izmenjava znanj in izkušenj med udeleženci bo potekala vse leto preko za to oblikovanega Facebook profila. Naslednjo pomlad bosta ponovno izvedeni obe predavanji oz. delavnici.

V okviru vseslovenske pobude izmenjave doma vzgojenih semen in sadik bomo organizirali tudi Zelemenjavo.

 

Predavala bo Damjana Benec, univ. dipl. ing. agronomije.

Prijava:

Prijavite se preko e-maila na anka.zajc@lu-ajdovscina.si ali pokličite na 05 36 64 752.

Program je brezplačen in bo potekal preko aplikacije MS Teams, ki se je v zadnjem času izkazal kot zelo učinkovit, saj vsi udeleženci 'iz prve vrste' spremljajo vse, kar predavatelj pove in pokaže.

Vabimo vas k udeležbi na izobraževanjih in k aktivnemu prispevku za povečanje samooskrbe s semeni in zelenjavo na našem območju. Vsa navodila za vpis in potek predavanj dobite ob prijavi.

»Projekt je bil odobren v okviru 3. poziva LAS Vipavska dolina. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja/ukrep LEADER.«

PRP-LEADER-EU-SLO-barvni