Govorite slovensko z nami – Speak Slovenian language with us

Četrtek, 11. marec 2021, od 14.30 do 16.00

Večgeneracijski center Goriške vabi priseljence, tujce na brezplačne urice slovenščine in spoznavanje kulture.

If you are new in our town and would like to meet new people, to speak Slovenian language better then this is the program for you! Join us in building bridges across cultures.

 

pexels-fauxels-3184398 (002)

Program is free of charge.

Kdaj, kje, kako?

Vsak četrtek od marca do junija, 13 srečanj na daljavo z orodjem MS TEAMS.

Srečanja so namenjena vsem (ne glede na starost - otroci/mladina/starejši), ki želijo v sproščenem okolju vaditi svoje znanje slovenščine. To je priložnost, da se srečate z drugimi priseljenci iz različnih držav in se v slovenščini pogovarjate o tem, kako poteka življenje v Sloveniji, kakšne so značilnosti jezika in kulture. Pogovor bo voden s pomočjo vizualnih sredstev (vnaprej pripravljenih predstavitev ter fotografij),  glede na predznanje udeležencev ter s pomočjo angleščine.

 

Metode dela:

Ure so namenjene predvsem konverzaciji v slovenščini. Slovnične vsebine in besedišče bomo obravnavali ustno in pisno. Ure si bomo popestrili z ogledom posnetkov in poslušanjem. Po vsaki uri bodo udeleženci prejeli navodila za domače delo.

 

Teme srečanj:

MAREC

 • 11. 3. 2021: Spoznajmo se!
 • 18. 3. 2021: Kraj, kjer živim.
 • 25. 3. 2021: Moj dan.

APRIL

 • 1. 4. 2021: Delo in prosti čas.
 • 8. 4. 2021: Hiša ali stanovanje?
 • 15. 4. 2021: Življenje v Sloveniji.
 • 22. 4. 2021: Svet kulture.

MAJ

 • 6. 5. 2021: Prevozna sredstva.
 • 13. 5. 2021: Gremo po nakupih!
 • 20. 5. 2021: Pri zdravniku.
 • 27. 5. 2021: Hrana in pijača.

JUNIJ

 • 3. 6. 2021: Moji opravki.
 • 10. 6. 2021: Na počitnicah.

 

Kdo vas bo navdušil in kako?

Predavateljica Katja Piuzi ima bogata strokovna znanja s področja poučevanja slovenščine kot tujega jezika. Poučevanje odraslih ji predstavlja izziv, ki se ga vedno loti z veliko mero kreativnosti in dobre volje. S svojim sproščenim pristopom bo poskrbela, da se boste na njenih urah dobro počutili in brez zadrege govorili slovensko. Vsako srečanje ima drugo temo, zato boste komaj čakali na naslednjo uro.

Organizatorka izobraževanja Helena Furlan, s strokovnim znanjem in izkušnjami pa vam bo na voljo pred, med in po usposabljanju za individualno svetovanje in odpravljanje drugih ovir na poti do cilja.

 

Kaj potrebujete?

Ko se prijavite, se najprej pogovorimo o vaših izobraževalnih potrebah. Pomagamo vam, da se vključite v skupino na daljavo. Za posamezno srečanje na daljavo poskrbite, da se pravočasno pridružite in ne zamujate.

Namestite se v miren kotiček in si po potrebi pripravite vodo, pisalo, papir oz. zvezek. V primeru težav z internetom ali odsotnosti iz drugih razlogov, si lahko ogledate posnetek srečanja za nazaj. Ko bodo srečanja v živo, dobite dodatna navodila.

Predviden način izvedbe: Na daljavo, s pomočjo orodja MS TEAMS.

 

Cena

Delavnice so BREZPLAČNE. Program is free of charge.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada. 

Prijava in pomoč:

Registration is compulsory.

Prijavite se na helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali na  051 439 717. 

Prijavite se lahko tudi preko spletne prijavnice.

Obvezne so prijave vsaj dva dni pred posamezno aktivnostjo oz. do zapolnitve prostih mest s spletno prijavnico ali na 051 439 717.

Ob prijavi nam prosimo navedite, če potrebujete pomoč pri prenosu aplikacije MS TEAMS in vzpostavitvi povezave na daljavo oz. ali navedeno orodje že uporabljate za druga izobraževanja Ljudske univerze Ajdovščina.

During the registration process please inform us, if you need any help downloading the application MS Teams or establishing the long-distance connection. Furthermore, please also inform us if you have already used the MS Teams for other Ljudska univerza Ajdovščina programs.

 

Prosimo, da na srečanja NA DALJAVO zaradi lažje izvedbe pridete vsaj deset minut pred pričetkom.

We kindly inform you, to login in for the online meeting 10 minutes before the start of a lesson. This is required for easier and more fluent program process.