Nova napoved za razpis ASI+: Podpora podjetjem za podaljševanje delovne aktivnosti

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije je dne 4. junija 2024 podprlo nov projekt Podpora podjetjem za podaljševanje delovne aktivnosti – ASI+. Ta projekt, v skupni vrednosti 18.570.588 EUR, bo izvajal Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije do 31. decembra 2028.

Namen in cilji projekta ASI+

Projekt ASI+ je namenjen podaljševanju delovne aktivnosti starejših zaposlenih preko krepitve njihovih kompetenc, odpravi stereotipov o starejših zaposlenih, opolnomočenju delodajalcev za učinkovito upravljanje starajoče se delovne sile ter spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja z medsebojnim prenosom znanj.

Cilji projekta vključujejo:

  • Ozaveščanje delodajalcev in delavcev o negativnih demografskih trendih in prilagoditvah nanje ter odpravljanje negativnih stereotipov o starejših zaposlenih.
  • Krepitev kompetenc starejših zaposlenih, s posebnim poudarkom na digitalnih in zelenih veščinah, ter motivacija za podaljševanje njihove delovne aktivnosti.
  • Pomoč delodajalcem pri učinkovitem upravljanju starajoče se delovne sile.
  • Spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja in prenosa znanj med generacijami.

Financiranje projekta

Projekt ASI+ bo financiran iz dveh virov:

  • Evropski socialni sklad+: 12.943.699,83 EUR
  • Sredstva slovenske udeležbe: 5.626.888,17 EUR

Priložnost za podjetja

Razpis ASI ponuja izjemne priložnosti za izobraževanje vaših starejših zaposlenih. Ena izmed ključnih aktivnosti projekta je tudi priprava strategije za upravljanje s starejšimi zaposlenimi.

Ljudska univerza Ajdovščina – vaš partner pri projektu ASI

Na Ljudski univerzi Ajdovščina že od samega začetka projekta ASI sodelujemo s podjetji, nudimo pomoč pri pripravi razpisov ter pri razvoju in izvajanju izobraževalnih programov. V letih delovanja smo pridobili bogate izkušnje in vzpostavili uspešna sodelovanja s številnimi podjetji.

Smo vaš zanesljiv partner pri izpolnjevanju zahtev razpisa ASI in pri krepitvi kompetenc vaših zaposlenih.

Pridružite se nam in izkoristite priložnosti, ki jih ponuja projekt ASI+ za izboljšanje delovne aktivnosti in kompetenc vaših starejših zaposlenih.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na neja.fakin@lu-ajdovscina.si ali na telefonsko številko 05 3664 750. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Dostopnost