BILO NAS JE VEČ KOT STO

Ljudska univerza Ajdovščina je pod sloganom NA KRILIH ZNANJA uspešno poletela v novo šolsko leto 2013/14.

Na predavanju prof. dr. SAMA KREFTA, mag. farmacije smo izvedeli kakšne so osnove kemije rastlinskih metabolitov, nevarnosti pri uporabi zdravilnih rastlin ter interakcije med zdravilnimi rastlinami in ostalimi zdravili. Predavatelj je predstavil tudi knjigo SODOBNA FITOTERAPIJA, ki je izšla v tem letu pri Slovenskem farmacevtskem društvu. Nastajala je več let in na 700 straneh polnega barvnega tiska prinaša bogata znanja o stotih zdravilnih rastlinah, ki so podana tako, da so razumljiva najširšemu krogu ljudi.

Zbralo se je okrog 130 udeležencev različnih starosti, ki so prišli iz domačih krajev pa tudi iz Tolmina, Ankarana, Idrije, Sežane in iz Celja. Med prisotnimi smo opazili take, ki jih zelišča zanimajo ljubiteljsko in take, ki so že znana zeliščarska imena, zato so predavatelju zastavili številna konkretna vprašanja s katerimi se srečujejo pri pridelavi, nabiranju, pripravi in uporabi zdravilnih rastlin. V knjigi vtisov nam je kasneje zapisal, da je navdušen nad polno dvorano in aktivnim sodelovanjem udeležencev. »Ljudska univerza Ajdovščina očitno res zna motivirati ljudi, da se izobražujejo in pri tem še uživajo.«

Ob zaključku smo vsem zainteresiranim predstavili usposabljanje za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije ZELIŠČAR in ostala izobraževanja, ki jih izvaja Ljudska univerza Ajdovščina. Vsem zainteresiranim sporočamo, da z usposabljanjem pričnemo v PETEK, 20. SEPTEMBRA. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do torka, 17. septembra na 05/ 36 64 750, 041 437 785, .