MINI ŠOLA RAZUMEVANJA ČLOVEŠKE NARAVE

Ljudska univerza Ajdovščina in Šola odličnosti vabita k vpisu vse generacije in profile.

»Ne moremo drugih prisiliti, da bi se spremenili ali da bi nas oboževali, lahko pa se naučimo, kako z njimi vzpostaviti dobre odnose.«

Prva tema v Mini šoli razumevanja človeške narave je

KAKO SE RAZUMETI Z LJUDMI, KI SO DRUGAČNI OD NAS? Kako se razumeti skoraj z vsemi?

Prvo srečanje bo v  petek, 25.10. 2013 od 17.00 do 20.00 ure.

Razumevanje s sodelavci in drugimi ljudmi postaja vse bolj cenjena in nujna sposobnost, ki jo iz dneva v dan vse bolj potrebujemo. Da smo ljudje (otroci in odrasli) različni in je to celo potrebno in dobro, se v teoriji strinjamo čisto vsi. Problem nastane takrat, ko v praksi ljudje naredijo čisto nekaj drugega, kot smo MI pričakovali in kar ni v skladu z našim mišljenjem, pričakovanjem in prepričanjem. Takrat se ponavadi zelo čustveno odzovemo, kar nam nemalokrat povzroči slabo voljo, nesporazume, konflikte, slabe rezultate. Ljudje smo različni in se na iste dogodke različno odzivamo ter k istim nalogam drugače pristopamo, vendar to ne pomeni, da je z nami ali njimi nekaj narobe. Če se ne zavedamo različnosti, če ne vemo, da vsak posameznik ima svoj prirojen temperament in svojo osebnost ter določene potrebe, potem nikoli ne bomo dosegli dobrih trajnih rezultatov v odnosih z vsemi ljudmi.

Če ne razumemo, kako deluje osebnost drugih, jih običajno ocenjujemo z lastne perspektive in jih obsojamo, če ne ustrezajo naši podobi ali če na situacije gledajo drugače kot mi. Rezultat tega so prepiri, nesporazumi, slabi odnosi ter neučinkovitost na delovnem mestu.

Vabljeni, da se nam pridružite v Mini šoli razumevanja človeške narave.

Prijave in informacije: podajroko@gmail.com ali  040 825 442 (Nena)