Otvoritev razstave Od hobija do poklica

Udeleženci Programa za spodbujanje neaktivnih oseb za uspešen vstop na trg dela bodo na ogled postavili fotografska in oblikovalska dela, ki so nastala v programu.

Ljudska univerza Ajdovščina je junija 2013 začela z izvedbo novega programa za spodbujanje neaktivnih oseb za uspešen vstop na trg dela. Program, ki poteka na Centru za socialno delo Nova Gorica, je namenjen začasno nezaposljivim osebam, ki so oddaljene od trga dela in niso prijavljene v evidenci brezposelnih oseb Zavoda RS za zaposlovanje. Cilj projekta je povečanje socialne vključenosti udeležencev in pomoč pri aktivaciji za vrnitev na trg dela.

Pod vodstvom Alenke Magajne in tima izbranih strokovnjakov se aktivnosti v okviru programa odvijajo individualno in skupinsko v okviru štirih ločenih izvedenih modulov. V četrtem modulu, ki se bo začel izvajati januarja naslednje leto, bodo udeležence programa individualno usmerjali k zastavljenim zaposlitvenim ciljem. S programom se skušajo ugotoviti ovire in potenciali udeležencev, odpraviti prepoznane ovire in dodatno razviti njihove potenciale. Obenem udeleženci programa pridobivajo tudi informacije o trgu dela, se učijo reševati konflikte, spoznavajo vrednote in ravnanje s čustvi. Glede na njihove želje so bile v program vključene zanimive teme, kot je spoznavanje in osnove dela z osebnim računalnikom, osnovno komuniciranje v angleščini, spoznavanje organizacij v domačem kraju, in sicer galerij, gledališča, knjižnice, Šent-a, Komune na Kapeli Kostanjevica in drugih. Na produkcijskih delavnicah pa pridobivajo številna znanja in veščine oziroma kompetence. Poleg šivanja, slikanja, oblikovanja z gline, fotografiranja, recikliranja oblačil ter številnih drugih veščin so spoznali tudi moč besede ter se na delavnici kreativnega pisanja preizkusili v pisanju pesmi in kratkih zgodb.


17. decembra ob 10.00 uri vas vabimo na otvoritev razstave Od hobija do poklica, ki bo v galeriji Frnaža v Novi Gorici. Na razstavi bodo udeleženci predstavili svoja fotografska in oblikovalska dela nastala v programu. Obenem pa nam bodo večer polepšali z glasbenim programom ter nas pogostili.