Mistika spoznavanja samega sebe z natalno karto

je bila osrednja tema predavanja Psihološka astrologija v sklopu dogodkov TVU 2014. Prisluhnili smo astrologu – psihoanalitiku Samotu Kravanji iz Inštituta za psihološko astrologijo in psihoanalizo Ljubljana. Odstiral nam je osnove astrologije, ki jo ljudje prevečkrat enačimo s horoskopom.

Glavno izhodišče astrologije je naša natalna karta, ki se  oblikuje na podlagi naše  ure in datuma rojstva. Zanimivo je, da se slika natalne karte definira z obdobjem v času nosečnosti, pred rojstvom. S pomočjo astrologov, ki nam našo natalno karto interpretirajo, se zavemo, ozavestimo svoje šibke točke, nezdrave vzorce, prednosti in moči, ki jih na podlagi pogovora z astrologom zavestno popravljamo in s tem  izboljšamo kvaliteto našega življenja, v smeri zadovoljstva in izpolnjenosti.

Srečanje je bilo nabito z mistiko odkrivanja samih sebe in spoznavanja naših, včasih čudnih reakcij, ki si jih ne znamo pojasniti. Nenazadnje pa so tudi naše sanje kot  en procesor dnevnih dogajanj, ki jih v nezavednem stanju sanj obdelujemo in tako skozi življenje lažje vozimo. Ukvarjanje s psihodinamiko posameznika v veliki meri pripomore k psihični razbremenitvi, hkrati pa človeka napolni z novimi upanji.