SPREHOD PO SLOVENSKIH BENETKAH

Dragocene izkušnje starejših in sproščena igrivost mladih so odlična kombinacija medgeneracijskega druženja.

Zato smo se odločili, da v sklopu programa MAXI ŠOLA ZA MLADE združimo dve generaciji. V četrtek, 21. avgusta 2014 vabimo mlade in malo starejše, da se nam pridružijo na sprehodu po mestu Vipava, ki je zaradi številnih izvirov in mnogih mostov poimenovano tudi slovenske Benetke. Druženje bo namenjeno spoznavanju lepot in znamenitosti Vipave ter izmenjavi izkušenj in doživetij dveh generacij.

Srečali se bomo na parkirišču pred vojašnico Janka Premrla Vojka, sledil bo ogled sarkofagov. Na športnem igrišču, s katerega je lepo viden Dvorec Zemono, bomo spregovorili o tem biseru, ki leži med vinogradi, z bogatim in zanimivim zgodovinskim ozadjem. Sledil bo pohod na grič do Starega gradu, kjer se razprostre pogled na lepote Vipavske Doline. Na koncu sledi ogled trga, Lanthierijevega dvorca in seveda izvira Vipave ter številnih mostov. Čisto na koncu pa se bomo posladkali in v dobri družbi spregovorili o potepu po Vipavi.

Vabimo vas, da se nam pridružite na medgeneracijskem potepu po Vipavi in v dobri družbi preživite nekaj aktivnih uric. Dobimo se v četrtek, 21. 8. 2014, ob 10.00 na parkirišču pred vojašnico Janka Premrla Vojka. Obvezna je predhodna prijava na 05 366 47 50 ali do torka, 19. 8. 2014. V primeru slabega vremena srečanje odpade.