Sodelavka Ljudske univerze Ajdovščina Alenka Furlan prejela priznanje Edmunda Čibeja za leto 2015

alenka furlanmajhna

 

Alenka Furlan, po rodu s Krasa, je Lokavčanka šele dobri dve desetletji svojega življenja. To pa od začetka njenega bivanja v kraju pod Čavnom ni bila ovira za izjemno pot, ki jo je od takrat prehodila kot pobudnica in organizatorka premnogih prireditev, pa tudi kot članica sveta KS Lokavec v dveh zaporednih mandatih. Leta 2007 je skupaj z Ljudsko univerzo Ajdovščina v Lokavcu začela s krožkom Obudimo kulturno življenje na vasi in ga vodila vse do leta 2014, ko je prenehal z delovanjem. V sedmih letih je v njegovem okviru v Lokavcu predavalo več strokovnjakov z različnih področij, prisluhnili smo besedam literarnih ustvarjalcev in zvokom glasbenikov, se učili jezikov, pridobivali znanja z mnogoterih področij in obiskali mnoge slovenske kraje.

Ob vsem tem je Alenka Furlan ostala predana in skromna, in čeprav je ob svojem slovesu tako od krožka kot od delovanja v svetu KS rekla, da sedaj delo predaja v roke drugih, še vedno ne mine dogodek v Lokavcu brez njene požrtvovalne pomoči.

Za izjemno delo pri izobraževalnem, družbenem in kulturnem razvoju Lokavca in njegovih prebivalcev je KS Lokavec podelil Alenki Furlan Priznanje Edmunda Čibeja za leto 2015.

Alenka Furlan nadaljuje svoje sodelovanje z Ljudsko univerzo Ajdovščina, kot vodja študijskega krožka "Le eno življenje imam". Za prijeto priznanje ji kolektiv Ljudske univerze Ajdovščina iskreno čestita.