Medgeneracijski sprehod do Obelunca

V nedeljo smo v skupnem sodelovanju KS Lože in Centra za medgeneracijsko učenje na Ljudski univerzi Ajdovščina izvedli prvi medgeneracijski sprehod na Obelunc.

V lepem številu smo se udeleženci sosednjih vasi zbrali v Ložah ter se dobrovoljno podali na pot. Sprehod so razigrano in igrivo vodili mlajši udeleženci, ostali pa smo klepetavo sledili njihovim korakom. Naš pogled je bil usmerjen na prebujajočo se naravo ter prečudovit pogled okoliških vinogradov, ki nas opominjajo na ljubeče predano delo naših sovaščanov.

Udeleženci so z izrazom dobre volje in zagnanim načrtovanjem skupnih pohodov dali jasno vedeti, da je ta sprehod nekaj, kar današnji družbi primanjkuje: medgeneracijsko druženje vaščanov in sosednjih vasi. Nastala so nova poznanstva in nova povezovanja različni generacij. Verjamemo, da bodo skupni sprehodi še bolj obiskovani in da nam bodo podali ravno to, kar dandanes potrebujemo: druženje, povezovanje, rekreacijo, sproščenost in konec koncev tudi učenje, ki si ga bomo predajali.