Natašo Mohorčič in Ljudsko univerzo Ajdovščina so obiskali snemalci iz Andragoškega centra Slovenije

Na pobudo Andragoškega centra Slovenije (ACS) so bila leta 1997 v okviru tedanjega Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) prvič v zgodovini izobraževanja na Slovenskem podeljena priznanja za izjemne dosežke pri bogatitvi lastnega znanja ter za strokovne in promocijske uspehe pri bogatitvi znanja drugih. Namen tega dogodka je najširši javnosti kot zgled postaviti posameznike, skupine in organizacije, ki v učenje in izobraževanje veliko vlagajo in zato tudi dosegajo lepe uspehe. S svojimi prizadevanji osebno rastejo in pozitivno vplivajo na svojo okolico. Komisija ACS je v kategoriji posameznikov letos izbrala gospo Natašo Mohorčič, sodelavko Ljudske univerze Ajdovščina. Nataša svoja znanja aktivno gradi in širi na različne načine v območju od Ajdovščine do Lož, tudi v študijskem krožku Sivka v Podragi.

V aprilu so gospo Natašo obiskali snemalci, ki bodo nagrajenko predstavili javnosti s krajšim filmom. Posneli pa so še izjave oseb, ki se z nagrajenko srečujejo na različne načine.  O njej in o učenju so govorile tudi članice krožka Sivka. V filmu, ki bo konec maja objavljen tudi na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina, boste izvedeli zakaj je pomembno, da se učimo in svoja znanja delimo, zakaj Ljudska univerza Ajdovščina sledi potrebam okolja, izvaja študijske krožke, kakšni so rezultati in učinki neformalnega učenja v našem okolju.

Nekaj rezultatov je vidnih že iz fotografij, ki so nastale v župnišču v Podragi. Začutite lahko složnost članic študijskega krožka in podporo gospe Nataši. Vreme na snemalni dan nam je bilo naklonjeno. Ob domačem kruhu, zeliščni pogostitvi in zeliščnih izdelkih članic je beseda o preteklih ter nadaljnjih učnih dogodkih hitro stekla. Čestitamo Nataši in vsem, ki jo podpirajo, sodelujejo v krožku. Bralce pa vabimo, da sledite njihovemu zgledu, da širite svoje znanje in možnosti, tudi med bližnje.

 

Nataša Mohorčič iz Vipave, dobitnica priznanja ACS za promocijo učenja in znanja 2015