V UČNEM CENTRU BRJE SE DOGAJA - za nova poklicna znanja, izkušnje in zelena delovna mesta …

Ljudska univerza Ajdovščina je v Učnem centru na Brjah uspešno izvedla prvo brezplačno predavanje na temo Osnove sistema HACCP in pravila glede označevanja živil.  Udeleženci, ki se v praksi srečujejo s konkretnimi vprašanji na navedeno temo, so prišli iz območja od Tolmina, Solkana, Dobrovega v Goriških Brdih, Volčje Drage, Potoč, Dobravelj, Ajdovščine do Vipave. Srečanje je bilo živahno in uporabno, saj ima predavateljica bogata strokovna znanja in izkušnje iz področja tehnologije predelave sadja, označevanja  in trženja končnih izdelkov, pa tudi na področjih priprave tehnologij, receptur, deklaracij sokov, pijač, marmelad, sirupov, kompotov.

Do novembra sledi še niz drugih predavanj in praktičnih delavnic, ki jih sofinancira Občina Ajdovščina za pridobitev znanj in spretnosti s področij:

  • predelava vipavskega sadja v različne izdelke,
  • trženje in promocija izdelkov iz sadja, komunikacija
  • urejanje in vzdrževanje sadovnjaka, obrezovanje, nega sadnega drevja.

 

Cilj programa je, da udeleženci pridobijo uporabna teoretična in praktična znanja ter spretnosti predelave, trženja in jih čim prej prenesejo v prakso, morda v nacionalno poklicno kvalifikacijo ter samozaposlitev.

Prosta mesta so še na voljo. Zato vabljeni. Prijavite se s pomočjo elektronske prijavnice.