Predstava Pujsa imamo za soseda

Kmalu tudi pri vas.

 

Pujsa imamo za soseda

 

 

 

 

 

 

 

V Centru medgeneracijskega učenja (CMU), ki deluje na Ljudski univerzi v Ajdovščini, smo v sodelovanju z učenci Osnovne šole Danila Lokarja, društvom ŠENT in društvom upokojencev Ajdovščina pripravili dramsko igrico z naslovom Pujsa imamo za soseda.  Zgodba govori o tem, kako radi na prvi pogled sodimo drugačne. Vedno pa temu ni tako. Če damo možnost, smo lahko zelo presenečeni, kje vse lahko najdemo prijatelja.

Tako smo v petek, 17. 2. 2017, pripravili prvo predstavo namenjeno otrokom otroškega vrtca Ajdovščina. Obiskale so nas 3 skupine predšolskih otrok iz oddelkov vrtca ob Hublju in pet skupin otrok iz oddelkov vrtca na Ribniku. Njihovo navdušenje nad predstavo in igralskimi liki nas je še dodatno spodbudilo k temu, da z delom nadaljujemo in se iz igrico v prihodnjih mesecih predstavimo tudi širši okolici.

Dramsko igro je po istoimenski knjižni uspešnici priredila ga. Tina Brecelj. S svojimi dragocenimi izkušnjami je vlogo režiserke prevzela ga. Milojka Dobovšek. Za scenografijo in kostume je poskrbela ga. Mojca Slokar. V igralski zasedbi pa so nastopili: v vlogi dr. lisjaka ga. Jasmina Boltenštein, v vlogi lisice Elena Gabršček, v vlogi kokoške Hane ga. Nevenka Vidmar, v vlogi petelina g. Jožef Gomizelj, v vlogi pujsa Nuša Ropič, v vlogi zajca Lejla Džuzdanovič, v vlogi papige ga. Blanka Krapež in v vlogi napovedovalca g. Jože Likar. Pomoč pri koordinaciji in izvedbi delavnic sta vodili sodelavki Centra medgeneracijskega učenja Jasna Rener in Ksenja Sulič. Posebno zahvalo pa namenjamo tudi častni lokalni pokroviteljici projekta Centra medgeneracijskega učenja ga. Veri Kodrič.

 

Ksenja Sulič