V barvah zeliščne mavrice

V petek, 24. aprila 2017, je v Učnem centru na Brjah potekala brezplačna delavnica, na kateri je bil prikazan postopek izdelave zeliščnega mila.

Delavnico je spremljalo skoraj 40 udeležencev iz različnih koncev Goriške in Krasa. Na delavnici so bili najprej predstavljeni načini, materiali in surovine za izdelavo domačega mila. Sam postopek izdelave mila je po skrbno pripravljenem lastnem receptu prikazala Danica Gračan Jevtič. Udeleženci so prikaz izdelave mila z radovednostjo spremljali, med njimi je bilo tudi nekaj takih, ki mila že izdelujejo doma. Navdušene nad prikazom izdelave so nekatere udeleženke svoje vtise sklenile z naslednjimi besedami:


 


»Delavnica o pripravi mila mi je bila zelo všeč, ker je predavateljica govorila tudi o nekaterih zdravilnih učinkih določenih zelišč. Prav tako je podala informacije o uporabi zelišč pri izdelavi mila glede na določen tip kože. Deležni pa smo bili tudi praktične predstavitve izdelave mila, ki je razjasnila marsikatero nejasnost. Tako smo pridobili znanje za izdelavo mila, ki ga bomo lahko po enakem postopku izdelovali tudi sami doma. Predavateljici in organizatorju Ljudski univerzi Ajdovščina se zahvaljujem za odlično izpeljano delo.« (Irena Bole)


»Bilo je prijetno, družabno, ustvarjalno in izobraževalno druženje. Vsebina predstavljene delavnice je zagotovo pustila velik vtis na marsikaterega udeleženca. Pohvala organizatorju tega projekta, ki bo zagotovo odmeval še dolgo in daleč naokrog, saj je bil število udeležencev zares veliko.« (Gospa Ivana)

»Zelo pohvalno za Ljudsko univerzo v Ajdovščini, da organizira krožke in delavnice v različnih krajih po Vipavski dolini. Na ta način se širijo informacije in ljudje pridejo do praktičnega znanja. Veselilo me je, da sem se delavnice udeležila in da je bilo na njej toliko udeležencev.« (Vera Lah)

 


 

Prihodnje srečanje delavnice bo potekalo v petek, 21. aprila 2017, v Učnem centru na Brjah. Tematika prihodnjega srečanja bo tudi tokrat praktično obarvana, saj bo prikazan postopek izdelave kreme za obraz. Pogovarjali pa se bomo tudi o bezgu in o možnostih njegove uporabe.

 

 

Ksenja Sulič