Pletemo in se družimo v Večgeneracijskem centru Goriške

V Večgeneracijskem centru Goriške vsak četrtek poteka brezplačno tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca.

Mara Boštjančič, ki že vrsto let ustvarja čudovite izdelke, pravi, da je tehnika stara in res nekaj zelo redkega, posebnega.

Svoje znanje z veseljem prostovoljno prenaša na druge. Če imate vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja, ste vabljeni, da se vključite tudi vi. Obvezna je prijava s spletno prijavnico.

V maju smo vzdušje v skupini popestrili z živahnimi baloni in spomnili na 60 let Ljudske univerze Ajdovščina, ki jih letos praznujemo s številnimi dejavnostmi in dogodki.

Udeleženke na vsakem srečanju rade poklepetajo, si izmenjajo ideje in se naučijo kaj novega. Nastali so že prvi osnovni izdelki.

Dobrodošli ste tudi vsi tisti, ki si želite ogledati izdelke ali prinesti na ogled svoja kakršnakoli ročna dela.  

Morda je med vami bralci tudi kdo tak, ki se ukvarja s kakšnim zanimivim ustvarjanjem (rezbarjenje, likovno ustvarjanje, šivanje, izdelava gobelinov, origamijev, peka peciva kuhanje ali oblikovanje drugih izdelkov …). Bi želeli deliti svoja znanja?

 

Pokličite nas na 041 437 785 ali 051 439 717 in nam predstavite svojo dejavnost. Z veseljem vas bomo sprejeli, saj ima Večgeneracijski center Goriške med drugim tudi namen:

  • vključiti ljudi različnih starosti v koristne aktivnosti in druženje,
  • spodbuditi vse, ki lahko drugim dajo košček svojih znanj, da se opogumijo in pridobijo nove izkušnje, nove prijatelje, da drug drugemu polepšajo dan.

skupina PLETENJE Z BALONI

SKUPINA PLETENJE 3