Nov študijski krožek na Erzelju

V petek, 29. novembra 2019 je pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina in v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Erzelj potekalo prvo srečanje študijskega krožka »STAREJŠI MLAJŠIM«.

Odločitev za študijski krožek je dozorela na srečanju ob 8. marcu, ki ga ženske na Erzelju organizirajo že več kot 20 let. Želimo, da bi skupaj naredili nekaj več za celotno vas, tudi s prenosom izkušenj o praktičnih znanjih starejših na mlajše generacije in seveda obratno. Ob topli peči se je zbralo 14 krajanov, med njimi tudi družina, ki se je iz tujine pred kratkim priselila na Erzelj in se želi aktivno vključiti v naše okolje.

Veseli smo, da bomo s skupnimi močmi organizirali druženje in sproščeno učenje, za katerega nam ne bo potrebno v Ajdovščino ali v Vipavo. Mentorica Helena Furlan in sodelavka Mojca Slokar bosta program izvajali enkrat mesečno kar v naših  prostorih v Stari šoli na Erzelju. Za začetek nam je Helena predstavila programe Ljudske univerze, 25-letno delovanje študijskih krožkov v Sloveniji in zbornik, ki ga je izdal Andragoški center Slovenije. Ob spoznavanju načina dela v študijskih krožkih, ob kuhanju marmelade iz aronije in listanju zanimivih revij, je čas kar prehitro minil. Mojca nas je poučila o osnovnih značilnostih aronije ter razveselila s sladico iz aronije in zeliščnim namazom. Ugotovili smo, da ima prav vsak nekaj, kar lahko deli s sosedom, skupino in okoljem. Ideje za skupno delovanje so kar padale. Dogovorili smo se za naslednje srečanje, ki bo v petek, 13. decembra in bo osredotočeno na peko kruha.

Namesto besed objavljamo še nekaj fotografij in seveda izkoriščamo priložnost, da povabimo krajane in krajanke ter druge, da se nam pridružijo. Prijave so obvezne na 05/ 36 64 753, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si.

Tatjana Rener, KS Erzelj

 

SKUPNA

ob mizi

MARMELADA