IMAMO JIH 20!

V letu 2020 program Projektno učenje mlajših odraslih PUM-O Ajdovščina praznuje 20 let svojega delovanja.

Prvi so svojo pomoč pri šolanju ali pri iskanju zaposlitve poiskali PUMovci, čez nekaj let so jim sledili PUM-Ovci. Vsi mladi, stari med 15 in 26 let, pa v program pridejo s svojo, velikokrat z ne najlažjo življenjsko zgodbo. V programu mladi skupaj z mentorji iščejo možnosti in priložnosti za razvoj poklicne identitete in zaključek ali nadaljevanje šolanja, razvijajo samoiniciativnost in podjetnost, kreativno preživljajo prosti čas, predvsem pa premagujejo osebne ovire in stiske, iščejo rešitve ter krepijo veščine, ki jim bodo pomagale v boljšo in svetlo prihodnost.


V dvajsetih letih se je stkalo veliko neprecenljivih prijateljstev, razvilo nešteto talentov in potencialov, naredilo številne spremembe – tako na osebnem kot na izobraževalnem in poklicnem področju, ki so osmislile življenjske zgodbe, predvsem pa doživelo čudovite trenutke, ki bodo ostali trajno zapisani v spominu.


Toda brez tesnega sodelovanja z različnimi lokalnimi podjetji, organizacijami, društvi in posamezniki teh lepih in uspešnih zgodb ne bi bilo. V ta namen smo se na PUM-O Ajdovščina odločili, da jim ob dvajseti obletnici našega delovanja nekaj malega v zahvalo damo tudi mi. Osnovali smo projekt 20 za 20 v 2020, v okviru katerega delimo 20 dobrih del 20 različnim institucijam/posameznikom v lokalnem okolju. Zakaj? Da jim preprosto polepšamo dan. Rezultat projekta pa bo poleg narejenih dobrih del predstavljal tudi časopis, ki bo v mesecu maju na voljo v prostorih programa PUM-O Ajdovščina (v Hiši mladih v Palah) in na Ljudski univerzi Ajdovščina. 


Če želite tudi vi deliti dobra dela, predvsem pa soustvarjati PUM-Ovsko zgodbo, nas obiščite. Vedno ste dobrodošli in veseli vas bomo.

 

Mentorice programa PUM-O

IMG_20200130_092315

IMG_20200210_091826