Spletna dnevna soba vam omogoča socialne stike, delavnice in uporabno znanje na daljavo

Večgeneracijski center Goriške, ki deluje v okviru Ljudske univerze Ajdovščina, svoje poslanstvo od aprila dalje uresničuje na daljavo. V spletni dnevni sobi, v FB skupini z imenom » Ostanimo povezani in ostanimo doma - VGC Goriške – Ajdovščina« izvajamo brezplačno druženje, informiranje in napovedujemo aktivnosti za prihodnje mesece. VGC Goriške vam omogoča, da se tudi v teh časih bolje počutite in povežete z drugimi, širite znanja in socialno mrežo.

Druženje za vse generacije in različne ciljne skupine (starejše, mlajše, tujce, invalide … ) na FB že poteka. Če želite, da se pogovorimo ali samo poklepetamo po telefonu nam to napišite na elektronski naslov info@lu-ajdovscina.si ali pokličite na telefonsko številko 041 437 785, 05 36 64 750 (ponedeljek in sreda med 8.00 in 16.00). Če potrebujete pomoč pri vzpostavitvi, učenju uporabe FB nam to sporočite ali povprašajte mladino v vašem okolju.

VGC GORIŠKE v Novi Gorici, VGC Posoškega razvojnega centra in VGC v Ajdovščini so partnerji, zato objavljamo tudi njihove dejavnosti in tako lahko koristite aktivnosti, ki jih sicer ne bi mogli. Vsakodnevno pripravljamo zanimive in uporabne vsebine, ki poskrbijo, da vam dan mimogrede mine. Potrebujete le računalnik in internet. Naj omenimo nekatere teme: VGC telovadba in zdravstveni kotiček, VGC skrivalnice, VGC izziv, VGC samooskrba, VGC učenje slovenščine ali nemščine, VGC literarni nagradni natečaj, VGC dober dan s pozitivnimi mislimi, VGC glasbeni večer po domače, VGC karierna orientacija in trg dela, VGC predavanja za starše, VGC razmigajmo možgančke, VGC dojenček v hiši, VGC mladinski filmi, VGC smeh je pol zdravja, VGC za moške, VGC kuhanje in peka … pa še marsikaj. Le kako bi nam lahko bilo dolgčas? Iz do sedaj izvedenih vsebin opažamo, da so ljudje dejavnosti VGC na daljavo lepo sprejeli. Objavljajo fotografije, komentarje, rešujejo izzive … Na daljavo smo poslali tudi pozdrave, pismo gospe svoji prijateljici, ki preživlja dni v domu starejših na drugem koncu Slovenije. Gospod Jože pa nam je poslal nagajivo pesmico, ki nas je spravila v dobro voljo:

Vem za lepo punco, je pametna in fletna.

Vem za lepo punco, ki je že polnoletna.

Vem za lepo punco, ki avto vozit zna, in fanta že ima.

Vem za lepo punco, ki sešteva uspehe bolj kakor poraze.

 

Kdo drug naj bi to bila, kot naša draga Tina Maze.

S tabo pel bi karaoke.

S tabo drva žagal bi na roke.

A najraje bi s teboj v šoli pazil na otroke.

 

Ti si od vseh najboljša, ti si od vseh the best.

Zate bi šel celo v arest.

Rad bi Tino lepotico povabil kdaj na pico.

Tvoj trener Masi pa naj bo z nama skupaj za mizo pri kranjski klobasi.

Jože L.

 

Namen VGC dejavnosti se tako vsak dan bolj uresničuje. Zaposleni Ljudske univerze Ajdovščina se redno srečujemo na daljavo in načrtujemo, za vas pripravljamo nove aktivnosti.  Veseli pa bomo tudi objav vaših prispevkov in všečkov. Če želite, da jih mi objavimo, lahko fotografije ali druge izdelke pošljete na spodaj navedeni e naslov.  V spletno DNEVNO SOBO Večgeneracijskega centra Goriške vas vabimo vsak dan. Na brezplačne delavnice, predavanja NA DALJAVO iz Ajdovščine pa ob ponedeljkih ter sredah. V kratkem bomo objavili datume ustvarjalnih delavnic za otroke in starejše; telovadbe za starejše; zeliščarskih delavnic ter vsebin za starše in krepitev družine. Ponudili bomo učno pomoč otrokom in učenje slovenščine za tujce. Obvezne so prijave, da vam lahko pošljemo povezavo, dostop na aktivnosti. Mlajši, pomagajte vašim starejšim, da bodo dostopali na FB! Pridružite se nam lahko vsi družinski člani.

Več informacij, pomoč nudimo in prijave sprejemamo na info@lu-adovscina.si ali 041 437 785, 05 36 64 750. Veselimo se pogovora z vami, saj tudi mi komaj čakamo, da premagamo obstoječo situacijo in se čez čas spet srečamo v naši stavbi na Stritarjevi ulici v Ajdovščini. Želimo vam veliko zdravja.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC