Pomembna je samoocena

Ste se kdaj vprašali, kako vas vidijo ali dojemajo drugi?

Kakšen dar bi bil, če bi nam bilo dano, videti se tako, kot nas vidijo drugi. (Robert Burns, 1785)

Vse kar storimo ali rečemo je odvisno od tega, kako se vidimo sami. Za večino je to realnost, saj ljudje delujemo tako, da prepuščamo le tisto, kar sami želimo slišati ali videti.

 

Ste se kdaj vprašali, kako vas vidijo ali dojemajo drugi?

Pogled360 vam omogoča, da dobite povratno informacijo o tem, kako vas vidi vaš nadrejeni, člani tima, sodelavci ali kolegi.

Je enostavno a učinkovito orodje za ocenjevanje vodstvenih kompetenc, za sistematično zbiranje podatkov o posamezniku oziroma njegovih izkazanih kompetencah, osebnem razvoju ter delovni uspešnosti, zlasti vodij. S pomočjo povratne informacije posameznik, od oseb s katerimi deluje, dobi podatke o tem, kako je uspešen na področju:

  • vodenja procesov,
  • vodenja ljudi,
  • pisne in ustne komunikacije,
  • medosebne kompetence,
  • organizacije in načrtovanja,
  • upravljanja s samim seboj.

 

Ključni element je samoocena.

Orodje posamezniku omogoča, da svoj vidik primerja z vidikom drugih. Poleg tega pa posamezniku omogoča vpogled v lastno zaznavo samega sebe in kako ga na istih področjih dojemajo drugi.

Prednost orodja Pogled360 je v tem, da učinkovito uporabljene povratne informacije nudijo podjetju pomembno podporo pri doseganju temeljnih ciljev in strategije podjetja. Vsekakor pa se orodje lahko uporabi tudi kot pomoč pri osebnem in kariernem razvoju zaposlenega. 

pogled 360