Kako izzvati mnenja vseh članov tima pri oblikovanju poslovnih odločitev?

0 (2)

 

Vsi se zavedamo, da so dobro uglašeni timi pomembni, saj so veliko bolj ustvarjalni, inovativni, hkrati pa so bolj prilagodljivi na spremembe v današnjem turbulentnem svetu.

 

Vendar ste se kdaj vprašali, če naredite dovolj za dobro delovanje timov?

Imajo vsi člani vašega tima enakovredno besedo? Zaradi pomanjkanja časa se vse prevečkrat zgodi, da nekateri člani ne pridejo do besede. V naravi ljudi je, da se eni veliko bolj izpostavljajo, drugi pa raje ostajajo v ozadju, čeprav imajo lahko odlične ideje. Obenem pa se vodje nemalokrat znajdejo v položaju, ko želijo drugim povedati kaj naj naredijo ter kakšni naj bodo rezultati, ne da bi se pred tem z njimi posvetovali. Ko začnemo zgubljati participacijo vseh članov pri odločitvah se lahko kaj hitro ujamemo v pasti disfunkcije timov. 

Kako najhitreje pridobiti mnenja vseh članov tima - tudi tistih, ki se ne izpostavljajo radi?

Karte in metoda Points of you® so nam pri tem lahko v veliko pomoč. V razmeroma kratkem času ter na kreativen način iz posameznikov izzovejo občutke, misli, dvome glede obravnavane teme. S pomočjo slike in besede delujemo na levo in desno možgansko hemisfero s čemer aktiviramo naš razum in intuicijo, ustvarimo most med dvema poloma ter tako izzovemo povsem nove rešitve. In kar je najpomembnejše, to poteka na nevsiljiv, igriv in zabaven način. Natančno premišljena, certificirana metoda odpira srca ter budi um po celem svetu. Te pristope uporabljajo NASA, Google, Intel, Ikea, Cirque du Soleil, Visa in druge organizacije v več kot 150 državah sveta.

Tudi v Sloveniji se hitro širi. V zahvalo Mojci Križnar, imamo Points of You® Akademijo in že prvih osem kandidatov, ki smo v postopku pridobitve uradnega certifikata Points of You® trener. Sama moram v ta namen opraviti še nekaj brezplačnih delavnic. Če bi želeli preizkusiti kako ta metoda deluje v vašem kolektivu, me lahko kontaktirate.

 

Mag. Alenka Magajne, svetovalka za razvoj kadrov (alenka.magajne@lu-ajdovscina.si)