V aprilu in maju organiziramo kulinarične delavnice posebej za gostince in posebej za vse ostale, ki bi v svoji domačni kuhinji želeli pripraviti slastne jedi iz mesa drobnice (jagnje, kozliček).
Meso drobnice je vedno bolj prepoznano kot zdravo in zaradi tega tudi prisotno v sodobnih kulinaričnih trendih. V našem okolju je poraba tega mesa majhna, predvsem zaradi nepoznavanja ali slabih izkušenj (neustrezna kvaliteta mesa ali neustrezna priprava). Lokalni rejci drobnice danes ponujajo odlično jagnjetino in meso kozličkov. S pravilno pripravo lahko tudi na vaši domači mizi ponudite vrhunske jedi.
Na kulinaričnih delavnicah boste izvedeli vse o vrstah mesa drobnice, njegovih lastnostih, shranjevanju in pripravi ter seveda o obdelavi mesa drobnice do slastne jedi, s katero boste razveselili svojo družino in prijatelje.
Za udeležbo na kulinaričnih delavnicah je potrebna predhodna prijava.
Več informacij dobite na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina ali na anka.zajc@lu-ajdovscina.si, telefon 05 366 47 52.
Projekt je bil izbran na 5. javnem pozivu LAS Vipavska dolina in ga sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj