UŽU BEREMO IN PIŠEMO SKUPAJ

Program UŽU - BIPS je namenjen staršem, ki imajo otroke v prvi triadi osnovne šole. Temeljni namen programa je pomagati staršem, da bodo dobili koristna znanja o tem, kako pomagati svojim otrokom pri učenju, pisanju domačih nalog, motiviranju itd. Delo poteka v obliki projektnega učenja, v skupini od 6 do 8 staršev, ki program obiskujejo skupaj s svojimi otroki. Program traja 50 ur s 25 urami vodenega domačega dela. Projekt se zaključi v treh mesecih. Vodita ga dva strokovnjaka, ki vam bosta pomagala, da boste lahko sledili izobraževalnim potrebam vaših otrok in jim pri tem učinkovito pomagali.

Program smo izvajali v šolskem letu 2011/12. Za otroke smo pripravili razna gradiva za utrjevanje računskih in bralnih spretnosti, programe za risanje, igrice, računalniške delavnice itd. V delavnicah za starše in otroke smo se na drugačen način učili matematike, slovenščine itd.

Z zviševanjem ravni pismenosti staršev se ustvarjajo boljše možnosti za šolanje njihovih otrok.

Program je bil za udeležence brezplačen, sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in Evropskega socialnega sklada.

 

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 05 366 47 50, 041 437 785 ali pišete na .

BRANJE (koristni napotki)