Predavanje: Moje potovanje z mamo skozi labirint demence

17. april 2024, ob 18.00, Ljudska univerza Ajdovščina

V sklopu študijskega krožka »Zorenja« vas vabimo na brezplačno predavanje Moje potovanje z mamo skozi labirint demence. Z nami bo Alenka Veber, univ. dipl. soc. del. iz Zavoda Rihtarjeva domačija iz Babnega Polja.

Alenka je tenkočutna, odločna, pronicljiva sogovornica, ki svoje preproste, iskrive misli in življenjska dognanja z veseljem deli in tako pomaga k širjenju obzorja razumevanja, čutenja in razmišljanja.

Leta 2018 se je po 30. letih življenja in dela v Ljubljani vrnila v domače Babno Polje in stopila na samostojno podjetniško pot, ki sta jo močno zarezala covid-19 in mamina Alzheimerjeva vaskularna demenca. Od junija 2018 pa do oktobra 2022 je Alenka na Rihtarjevi domačiji živela s svojo bolno mamo. Zaradi napredujoče demence je morala Alenka mamo odpeljati v center starejših, kjer je mama Frančiška 25. marca 2023 umrla.

Zavod Rihtarjeva domačija, ki ga Alenka vodi, je od leta 2019 demenci prijazna točka. Ves čas spremljanja mamine demence je Alenka pisala dnevniške utrinke Iz sveta Alzheimerjeve demence na družbenih omrežjih, svoja razmišljanja pa objavlja tudi v glasilu Spominčica ter se redno udeležuje izobraževanj o demenci.

Alenka je tudi avtorica dveh knjig duhovnih misli, ki so bile predvajane od 1. marca 2015 do 31. julija 2021 v oddaji Duhovna misel: Razmislek o temeljnih življenjskih vprašanjih s področja, vere, duhovnosti in humanizma na Prvem programu Radia Slovenija, ki bosta po predavanju tudi na voljo.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na predavanje prijavite.

Informacije: 05 366 47 52, 051 202 628 ali anja.jamsek.furlan@lu-ajdovscina.si.

Dostopnost