NPK IZDELOVALEC/IZDELOVALKA KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN

drevored kruh2mala

 

Ljudska univerza Ajdovščina ponuja usposabljanje za pridobitev znanj in spretnosti s področja peke na tradicionalen način. Po usposabljanju se kandidat lahko odloči za postopek certificiranja za pridobitev NPK Izdelovalec/ izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način

 

 

 

 

 

Komu je usposabljanje namenjeno?

 

 

 

  • Kandidatom, ki želijo pridobiti nova znanja in spretnosti za potrebe dela.
  • Kandidatom, ki se želijo usposobiti in pridobiti certifikat.

* Kandidati, ki imajo ustrezna znanja in izkušnje se lahko brez usposabljanja prijavijo v postopek certificiranja.  

 

Pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo:

 

  • končana osnovna šola

 

Vsebina in program usposabljanja 

 

Vsebina usposabljanja je določena po KATALOGU standardov strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo in zajema pridobitev znanj s področij:

  • priprave krušne peči oziroma pečice za peko
  • priprave testa za kruh in potico, priprave nadeva in oblikovanje potice za pečenje
  • peke kruha
  • potice
  • priprave testa (kvašeno, vlečeno, masleno, krhko, biskvitno) za pecivo
  • priprave nadeva in oblikovanja peciva
  • peke peciva in ustrezne oskrbe
  • priprave testa in oblikovanja testenin
  • pakiranja in shranjevanja kruha, potic, peciva in testenin
  • trženja izdelkov

 

MODUL 1 

 

PEKA KRUHA, POTIC IN PECIVA

  • izdelava različnih vrst kruha in različnih nadevov za potice
  • mesenje
  • vzhajanje testa
  • oblikovanje testa in priprava na pečenje
  • priprava pogojev za peko in peka v krušni peči
  • hlajenje izdelkov
  • osnovne sestavine pekovskega peciva
  • izdelovanje enostavnejših vrst pekovskega peciva: žemlje, bombice, rogljički, makovke, štručke s šunko in sirom
  • napake pri izdelkih

 

MODUL 2

 

IZDELOVANJE TESTENIN

  • vrste moke za testenine izdelava rezancev tortelinov raviolov lazanj in nadevov za testenine

 

MODUL 3

 

PAKIRANJE IN TRŽENJE IZDELKOV

  • pakiranje in shranjevanje kruha potic peciva in testenin trženje izdelkov

 

MODUL 4

 

  • Teoretični in praktični preizkus znanja, delavnica.

 

V postopku certificiranja je preverjanje strokovnih znanj in spretnosti - Storitev z zagovorom. Državno izpitno komisijo imenuje Državni izpitni center in je lahko sklicana večkrat letno.

 

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonskih številkah: 05 366 47 50, 041 437 785 ali na .

 


Prijavnica:

DA - veliko
DA - nekaj
NE - sem začetnik
Naslov
Telefon
Elektronski naslov
Ne dovoljujem obveščanja
DA

Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

0+5=