LJUBEZEN PO SLOVENSKO

Tako kot v šoli, tudi na PUMu nastajajo nova prijateljstva, simpatije iz katerih se nemalokrat razvije tudi ljubezen. In prav to - simpatija, je privedla do zamisli za nov izbirni projekt. Družno smo ugotovili, da si želimo skupaj pripraviti predstavo, ki nas bo še bolj povezovala in predvsem nasmejala občinstvo. Po zasnovi in scenariju smo začeli z gnetenjem dialogov ... nastala je komedija, polna zapletov, katerih se prepletajo usode likov, ki karikirajo današnje tajkune, prelestne dame, spletkarske lepotice, marginalne osebe, zavistne situacije, iskanje življenjskih poti, odnose otroci - starši, mož - žena ter zaplete v poslovnem svetu ... rdeča nit pa je ljubezen, ki kot vedno premosti vse ovire.

Zgodba se dogaja na sončni strani Alp, v prelepi Vipavski dolini, v majhnem mestecu Ajdovščina, kjer živi pridno in lepo dekle Lepa Vida. Njen oče Čuk Noris Novak, finančni mogotec, ima jasne cilje s prihodnostjo svoje hčerke. Prevzela bo njegov posel in se poročila s poštenim slovenskim fantom. A usoda hoče, da lepa Vida nekega dne v parku obupano išče svojo Mucilo, psička, ki je zbežal. Meho Bosković - Bosko ji Mucilo pripelje nazaj in očarano zagleda pred seboj dekle svojih sanj. Pred njim stoji angelska "Marija Medžugorska". Med Boskom in Lepo Vido se razvije nežna ljubezen, a ovir do njune sreče je kar nekaj, vendar na koncu zmaga ljubezen. 

Premiera komedije je bila 12. decembra 2014, ob 18. uri v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini. Udeleženci, ki so v večini prvič stali na odrskih deskah so svojo vlogo odlično odigrali. Polna dvorana je bila nad igro navdušena, kar je potrdil tudi bučni aplavz gledalcev. 

V igri so nastopali: Lepa Vida - Ajda Hain, Bosko - Marijan Marošević, Čuk Noris Novak - Igor Kemper, Beatriz - Lori Kompara, Tinkara - Mojca Ferjaničič, Kasandra - Metka Samec, Aurora - Andreja Marolt, Suljo - Robert Premrl, Fatima - Neža Batič, Marikruz - Snježana Savić, Luka- Uroš Hladnik, Esmeralda - Nives Susmel, Jose Armando - Jordan Jose Sosa Batista, Pehta - Neli Furlan, Gertrude - Anja Jamšek Furlan, Fric - Naser Gashi, povezovalka in režiserka - Nives Derman. Tehnična pomoč Klavdija Mervič, Ana Tailor Morgan, Andreja Krapež, Rebeka Novinec in Boštjan Lemut. 

 

LJUBEZEN PO SLOVENSKO