Razstava mandal v naši galeriji

Naša galerija vsakič preseneča s čudovitimi slikami. Tokrat vas vabimo, da si ogledate razstavo mandal, avtorice Patricije Šapla.

Patricija Šapla, Ajdovka, ki živi in ustvarja v Novi Gorici, je že v mladih letih pokazala veliko nadarjenost in zanimanje za ustvarjanje, oblikovanje ter estetiko. Zato ni slučaj, da se je po končani gimnaziji in vzgojiteljski šoli odločila za poklic vzgojiteljice. Le-ta ji daje veliko možnosti za realizacijo svojih umetniških idej.

V obdobju epidemije kovida, ko je imela več prostega časa, je začela zavzeto ustvarjati. Tako je portrete, pejzaže in ustvarjanje z glino zamenjalo risanje in oblikovanje mandal. Mandale so jo prevzele in dobesedno postale njen svet. Skozi ustvarjanje le-teh, nam v tehniki pointilizma (pikčastega nanašanja) v prostih, a hkrati determiniranih oblikah, z različnimi orodji in mnogoterimi barvnimi odtenki preslikava svoje fantazije in notranja občutja. Skoznje odkriva nove izrazne oblike in tehnike, ki jih z izredno natančnostjo nanaša na različne podlage.

V zadnjem času risanje mandal nadgrajuje s sakralno geometrijo, starodavno vedo, ki predstavlja ključ do spoznanj delovanja in sestavi vsega, kar nas obdaja. Skozi te univerzalne vzorce prehaja umetnica do najvišjih ravni svoje zavesti in življenjske moči.


Dostopnost