Študijski krožek: Reka in ljudje

Prva izvedba krožka je bila: 15. 6. 2022 ob 17.00 

Vsi vemo, da je voda življenje. 

Vendar pa nam le narava nudi vodo, kot jo zares potrebujemo. Kajti voda je topilo, ki raztaplja največ snovi in zato voda v naravi ni čista, temveč je polna mineralov, mikroorganizmov, ki jih naše telo potrebuje. Če voda nima mineralov, ni prevodnosti in delovanje možganov postane onemogočeno. Zato so včasih komu rekli, da nima nič soli v možganih. Dobre vode pa v sebi nosijo tudi energijski zapis (imajo energijo), ki lahko pozitivno vpliva na zdravje človeka. 

Vsi si želimo piti dobro vodo in biti zdravi, zato bomo v tem študijskem krožku spoznavali vpliv (izvirske) vode na telo, podali pa se bomo tudi na teren in poiskali še neznane izvire v širšem področju Ajdovščine.  S tem bomo istočasno spoznavali, v kako bogatem okolju živimo, spoznali kraje, ki jih še nismo obiskali, predvsem pa bomo bolje razumeli svet, v katerem živimo. 

Kaj smo počeli: 

Program je bil razdeljen v dva sklopa. 

V juniju smo s pomočjo gostujočih predavateljev spoznavali pomen vode na telo in okolje. 

poleti smo se (samostojno) podali na raziskovanje izvirov, lahko skozi naravo ali pa po ustnem izročilu … septembra pa smo skupaj s strokovnjaki s področja radiestezije izvire obiskali, izmerili in popisali. 

Temini srečanj v letu 2022 so bili: 

Sreda, 15. 6. ob 17: Pomen energetskih izvirov. Predavatelj: Jože Munih 

Sreda, 22. 6. ob 17.00: Voda kot nosilec kvalitete prostora (1. del). Predavatelj: Marko Pogačnik 

Sreda, 14. 9. ob 17.00: Voda kot nosilec kvalitete prostora (2. del). Predavatelj: Peter Mignozzi 

Posebno energetsko močnih izvirov je v tem, da nikoli ne presahnejo, zato je dobro, da jih poznamo in tudi zaščitimo, saj bomo s tem prispevali k ohranjanju naravne dediščine Vipavske doline. Na koncu smo pripravili zbornik, v katerem so bili zbrani vsi izviri, skupaj z meritvami. 


Dostopnost