Začetni tečaj klekljanja

Začetni tečaj klekljanja bo v novem šolskem letu potekal že četrto leto. Tečaj je primeren za vse, ki bi se radi naučili klekljati, vanj pa se lahko vključijo tudi tisti, ki osnovno znanje klekljanja že imajo, vendar bi radi svoje znanje izpopolnili. 

tečaj klekljanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsebine tečaja:

 

  • spoznavanje s priborom in njegova uporaba
  • branje mednarodne barvne skale in njena uporaba od začetka naprej
  • klekljanje: kitica, ozki ris, ozki ris z ovinki, ozki ris z vogali, Idrijski ris.

Na koncu vsake vajenice udeleženka naredi izdelek. Tečaj bo vodila Saša Raspet.   

 

Nekaj besed o mentorici: Saša Raspet je odraščala v Idriji, kjer je že od male šole naprej obiskovala Idrijsko Čipkarsko šolo. Kasneje skozi srednjo šolo in fakulteto je klekljanje potisnila na stranski tir, pred približno osmimi leti, pa je ponovno začela zelo intenzivno klekljati in se sproti izobraževati v tem. Pridobila je geografsko označbo Idrijska čipka (I., II. in III. Stopnjo) in naziv Klekljarica v programu Nacionalne poklicne kvalifikacije. Sodelovala je v mednarodnem projektu Bodi edinstvena v Evropi, v organizaciji Čipkarske šole Idrija, ki je trajal dve leti in se je zaključil letos v času Festivala Idrijske čipke (v tem projektu je nastala večkrat objavljena obleka, z imenom Ledolomilka).  

 

Cena tečaja je 36,00 € z DDV za štiri srečanja. Prijave in informacije na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na.


Prijavnica:

Naslov
Telefon
Elektronski naslov
Ne dovoljujem obveščanja
DA

Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

3+6=