Brezplačni tečaj slepega tipkanja

Slepo tipkanje

 

 

Cilj:

Tečaj je namenjen vsem, ki se vsakodnevno srečujete z vnosom podatkov in bi radi svoje delo opravili čim hitreje in kar najbolj natančno. Ob koncu tečaja boste obvladali desetprstno slepo tipkanje in spoznali osnove oblikovanja poslovne korespondence. 

desetprstno tipkanjemala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prednosti:

S praktičnim delom – vsak na svojem računalniku in s pomočjo gradiva – pridobite spretnost 10-prstnega obvladovanja tipkovnice, izurite hitrost prepisovanja besedil in pisanja po nareku.

S samostojnim in hitrim delom na računalniku prihranite na času in ste bolj učinkoviti na delovnem mestu, ker se pozornost namenja vsebini ne tipkanju, saj slepo tipkanje omogoča pisanje in sočasno spremljanje besedila na zaslonu.                    

Zato priporočamo, da si svoje delo pri uporabi računalnika olajšate s tako pridobljenim znanjem, ki ima lahko tudi prednost pri izbiri kandidata za zaposlitev. 

 

Vsebina:

 

  • slepo, desetprstno tipkanje na tastaturi računalnika,
  • tipkanje črk, rimskih in arabskih številk, ločil in matematičnih znakov,
  • pravopisna pravila in pravila tipkanja,
  • narek in prepis besedila,
  • osnove poslovne korespondence,
  • vaje iz urjenja hitrosti,
  • vaje iz urjenja natančnosti.

 

Oblike in metode dela:

Program poteka v obliki praktičnega dela z računalnikom v skupini. Tečajniki lahko  uporabljajo tudi svoj računalnik.

Program vodi naša zunanja sodelavka Vera Kodrič, ki ima dolgoletne izkušnje pri izvajanju tega programa in  ga po izjavah dosedanjih udeležencev zelo uspešno vodi.

 

Trajanje in potek tečajev:

Tečaj traja 25 šolskih ur.

 

 


Prijavnica:

Naslov
Telefon
Elektronski naslov
Ne dovoljujem obveščanja
DA

Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

0+8=