Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

 

VGC

 

VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA

1. januar do 30. september 2021

Vabljeni v različne brezplačne aktivnosti, ki bodo potekale v času od 1. januarja do 30. septembra 2021. Predviden način izvedbe (na daljavo ali v živo) je pri vsaki aktivnosti posebej objavljen, glede na čas izvedbe in trenutne zdravstvene ukrepe v letu 2021.

Informiranje in druženje: Strokovna delavka vam je na voljo po telefonu 051 439 717 ali preko e-pošte helena.furlan@lu-ajdovscina.si - vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure. Prostor Večgeneracijskega centra Goriške na Ljudski univerzi Ajdovščina je sicer trenutno zaprt.

Aktivnosti VGC Goriške: Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni.

 

GOVORITE SLOVENSKO Z NAMI – SPEAK SLOVENIAN LANGUAGE WITH US

Vsak četrtek, od 11. marca do 10. junija 2021, 14.30 do 16.00 (razen ob praznikih)

Večgeneracijski center Goriške vabi priseljence, tujce na brezplačne urice slovenščine in spoznavanje kulture.

If you are new in our town and would like to meet new people, to speak Slovenian language better then this is the program for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

Pohitite s prijavo. Prijavite se preko spletne prijavnice. 

 

OHRANITE FIT MOŽGANE Z ONLINE VADBO IN DRUŽENJEM

Ohranite fit MOŽGANE z online vadbo in druženjem (1)Vsaka sreda, od 20. januarja dalje, ob 10.00 do 11.30 (razen ob praznikih)

Najprej bomo pol ure namenili druženju in osebni rasti skozi kratke zanimive zgodbice. Nato bomo pol ure namenili miselnim nalogam, vadbi možganov. Zadnje pol ure pa lažji fizični telovadbi. Vadba poteka na lastno odgovornost. Primerno je za vsakogar, še posebej za starejše.

Predviden način izvedbe: Na daljavo, s pomočjo orodja MS TEAMS

Pohitite s prijavo. Prijavite se preko spletne prijavnice. 

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica trenutno prekinila s srečanji. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate, da vam nudimo potrebne informacije ali vas usmerimo do ustreznih strokovnjakov. Prijava.

 

USTVARJALNE DELAVNICE ZA STAREJŠE – KLEKLJANJE (zaprta skupina)

Predviden način izvedbe: Na daljavo, s pomočjo orodja MS TEAMS

Prijavite se preko spletne prijavnice. 

 

 

Obvezne so prijave vsaj dva dni pred posamezno aktivnostjo oz. do zapolnitve prostih mest s spletno prijavnico ali na 051 439 717, helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo ali v primeru spremembe načina izvedbe, bomo obvestili prijavljene.

Ob prijavi nam prosimo navedite, če potrebujete pomoč pri prenosu aplikacije MS TEAMS in vzpostavitvi povezave na daljavo oz. ali navedeno orodje že uporabljate za druga izobraževanja Ljudske univerze Ajdovščina.

*Vsak udeleženec (oz. starši, zakoniti zastopniki otrok) izpolnijo in v času, ko je možno, podpišejo Vpisno izjavo v VGC Goriške ter listo prisotnosti. V času izvajanja aktivnosti na daljavo pa ob prijavi podajo soglasje, da se strinjajo s snemanjem aktivnosti zaradi dokazovanja izvedbe financerju.

 

Napovedujemo aktivnosti za obdobje do 30. septembra 2021:

  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

logotipi VGC


Prijavnica:

Ohranite fit MOŽGANE z online vadbo in druženjem
DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - potrebujem informacije
USTVARJALNE DELAVNICE ZA STAREJŠE – KLEKLJANJE
GOVORITE SLOVENSKO Z NAMI – SPEAK SLOVENIAN LANGUAGE WITH US
DA, potrebujem pomoč
NE, aplikacijo MS TEAMS že uporabljam za druge programe Ljudske univerze Ajdovščina
Aplikacijo MS TEAMS že uporabljam za druge namene – nisem pa še povabljen s strani Ljudske univerze Ajdovščina
Imam starejši računalnik
Imam slabšo internetno povezavo
Nimam nikogar, ki bi mi pomagal pri vzpostavitvi povezave na daljavo
Drugo

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

3+1=