Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

 

Untitled design (1)
 

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

 

logotipi VGC

 

 

Novo! USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

Torek, 10. marec od 16.30 – 17.15

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge. Več in prijava.

 

Novo! LITERARNE USTVARJALNE DELAVNICE s Katjo

»Obisk, Najsvetlejša zvezda in druge zgodbe«  

Četrtki: 12. in 26. marec 2020, vedno od 10.00 do 11.30.

Terapije iz pravljic so namenjene odraslim. Njihov cilj je ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju. Na srečanjih iz sporočilne vrednosti zgodb in na podlagi poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja. Več in prijava.

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

Ponedeljki:  v času od marca do 29. junija 2020, vedno od 18.00 do 19.00

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti, tako za redne tapkalce ali popolne začetnike oz. tiste, ki metode še niso preizkusili. V skupino se lahko novi interesenti vključijo kadarkoli med letom. Pred posameznim srečanjem je za začetnike kratka uvodna priprava, zato prosimo, da pridete že ob 17.45. Ostali pa se pridružite ob 18.00.  Več in prijava.

 

BREZPLAČNA TELOVADBA POD VODSTVOM PROSTOVOLJCA – SKUPINA JE POLNA

Četrtki, od 8.30 do 9.30

Vadba poteka na lastno odgovornost. Skupina je polna.

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Vsak četrtek, od 15.00 do 16.00.

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali bi se rade naučile plesti tudi nogavice. Prijava.

 

DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA/ SLOVENŠČINA za tujce

Zbiramo prijave, pričetek predvidoma 25. marca 2020

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Prijava.

If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, do jeseni 2020 prekinila srečanja. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate. Več. 

 

Napovedujemo za leto 2020. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

  • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela
  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

 

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.


Prijavnica:

Ustvarjajte in se sprostite; risanje s številkami
Literarne ustvarjalne delavnice s Katjo
Druga možnost na trgu dela/ Slovenščina za tujce
Umetniško pletenje prtičkov in pletenje nogavic
Demenca v naši družini
EFT SKUPINSKO tapkanje - brezplačno
Prijavljam se za prostovoljsko srečanje

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

1+2=