Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

Untitled design (1)
 

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

logotipi VGC

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

Vsak drugi ponedeljek:  pričetek 7. oktobra, od 18.00 do 19.00.

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Skupini se lahko novi interesenti pridružijo kadarkoli. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti. 

Več o dejavnosti si lahko preberete tukaj. Prijavite se preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišite na info@lu-ajdovscina.si.

 

PREŽIVLJATI POLNO, SREČNO, SAMOSTOJNO STAROST V DOMAČEM OKOLJU

Torki: 3., 10., 17. december 2019, od 17.30 do 19.00

Zadnja tri srečanja od desetih brezplačnih delavnic po metodah delovne terapije boste spoznali starost kot izziv in del življenja vseh nas. Kljub različnim oviram si lahko povrnemo samostojnost pri vsakdanjih aktivnostih. Delavnice bo vodila Doroteja Rojko, diplomirana delovna terapevtka z izkušnjami na področju dela s starostniki. Med drugim: Družbeni pogled na starostTelesne omejitvePrilagoditve in uporaba pripomočkov za lažjo izvedbo aktivnostiNasveti svojcem/skrbnikom. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Več o vsebini si preberite tukaj. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

BREZPLAČNA TELOVADBA POD VODSTVOM PROSTOVOLJCA - SKUPINA JE POLNA

Četrtki, od 8.30 do 9.30

Vadba poteka na lastno odgovornost. Prinesite s seboj vodo in podlogo. Oblecite se udobno in prinesite copate. Dobimo se v dvorani, v pritličju ljudske univerze.

 

IKT OPISMENJEVANJE V VGC GORIŠKE - PAMETNI TELEFONI - SKUPINA JE POLNA

November in december

Skozi praktične delavnice boste spoznali, za kaj vse in kako enostavno lahko uporabite pametni telefon.
 

METODA EFT – daljše plačljive DELAVNICE s Tanjo Turnšek

Četrtek, 19. december 2019, od 17.00 do 19.00.

Teme: Jeza v odnosu, osamljenost, ...

Več si lahko preberete tukaj. Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice ali na telefonski številki 05 36 64 753.

 

SLOVENŠČINA za tujce

Torek, četrtek: 3., 5., 10., 12., 17., 19. december, od 8.00 do 9.30

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade, občiaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali na telefonski številki 05 36 64 753.

 

If you are new in our town and would like to learn the basics of the Slovenian language, culture and customs as well as meet new people, then this is the program for you. Join us in building bridges across cultures. The program is free of charge. Registration is compulsory. You can register here or by calling to +386 536 64 753.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti kako prav ravnati, ko se v družini demenca pojavi? Skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, je začasno prekinila srečanja. Vsi, ki bi želeli več izvedeti o navedeni temi, nas lahko pokličete, da vas usmerimo na društvo. Skupina se predvidoma spet dobi jeseni 2020. Udeležba je brezplačna.

Za več informacij pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Četrtek, od 15.00 do 16.00

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebnega je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali pa bi se rade naučile plesti tudi nogavice.

Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

Napovedujemo za leto 2020. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 


Prijavnica:

Umetniško pletenje prtičkov in pletenje nogavic
EFT SKUPINSKO tapkanje-brezplačno
EFT delavnice - cena: 30 EUR
Preživljati polno, srečno, samostojno starost v domačem okolju
Slovenščina za tujce (november, december)
Študijski krožek Erzelj

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

3+1=