Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni v FB ali SPLETNO skupino

Ostanimo povezani in ostanimo doma – VGC Goriške (Ljudska univerza Ajdovščina)

 


VGC

 

 

logotipi VGC

 

V projektu Večgeneracijski center Goriške (VGC) na Ljudski univerzi so skozi vse leto potekale številne dejavnosti, med katere sodi tudi druženje v »dnevni sobi večgeneracijskega centra«.

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je bil za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure. Različne brezplačne aktivnosti pa so potekale tudi izven navedenega časa. 

Tudi v času, ko smo primorani ostati doma, do ponovnega odprtja stavbe Ljudske univerze Ajdovščina, vam nudimo podporo.

 

1. Brezplačno telefonsko svetovanje, podpora in  informiranje večgeneracijskega centra

 

Tudi v času, ko smo primorani ostati doma, vam naša strokovna delavka v VGC Goriške, lahko na daljavo svetuje ali vas informira v zvezi z različnimi vprašanji, ki se vam pojavljajo med karanteno.

Če želite, da se pogovorimo ali samo poklepetamo po telefonu nam to napišite na elektronski naslov helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali pokličite na telefonsko številko 041 437 785, 05 36 64 750 (ponedeljek in sreda med 8.00 in 16.00). Dežurna oseba vas bo povezala s strokovno delavko.

 

2. EFT – TAPKANJE s Tanjo Turnšek, po predhodnem telefonskem dogovoru

 

Tapkanje poteka po predhodnem telefonskem dogovoru z izvajalko. Tapkanje je primerno za vse starosti, tako za redne tapkalce ali popolne začetnike oz. tiste, ki metode še niso preizkusili. Novi interesenti se lahko vključijo kadarkoli med letom. Prosimo, da se prijavite.  

 

3. Brezplačno e druženje in e aktivnosti na daljavo

Da bi se lahko tudi v tem času družili, ostali informirani in povezani ter hkrati ostali doma, smo na Facebook omrežju ustvarili skupino Ostanimo povezani in ostanimo doma - VGC Goriške (Ljudska univerza Ajdovščina).

Vabimo vas, da z nami ostanete povezani z DOMAČIMI AKTIVNOSTMI v 5ih KORAKIH.

 1. Doma naredite kakršen koli izdelek, lahko vsak dan novega. Lahko je pleten šal, lesena klopca, vizitka iz papirja, pečeno pecivo, narisana risbica, …).
 2. Izdelek poslikate
 3. Če želite napišete kdo je izdelek naredil
 4. Sporočite kje ste dobili idejo (revija, splet, televizija, knjiga …) ali kdo je dal idejo ter
 5. pošljite na info@lu-ajdovscina.si ali objavite v FB skupini Ostanimo povezani in ostanimo doma- VGC Goriške (Ljudska univerza Ajdovščina).

Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da vsak dan spremljate naše objave na spletni strani in v FB skupini.

 

Pridružite se nam in aktivno sodelujte tako, da prostovoljno:

 • delite svoje občutke, misli o tem kako preživeti in kako preživljate vaš vsakdan,
 • delite pozitivne spodbude, ideje in znanje,
 • zastavite vprašanja,
 • odgovorite drugim na vprašanja ali
 • delite kakšen nasvet, pobudo.

Strokovna delavka VGC Goriške bo aktivnosti koordinirala in vam bo v podporo.

Fotografije in zapise bomo z veseljem objavljali, ob tem pa ostali povezani tudi na daljavo.

Veseli bomo tudi sporočil in odzivov vseh, ki boste objave spremljali in kaj zanimivega o izdelkih komentirali.  Hvala vsem, ki boste naš VGC tudi v teh dneh ohranjali živ!

Ko se osebno spet vrnemo v »dnevno sobo večgeneracijskega centra« na Ljudski univerzi Ajdovščina, si še v živo ogledamo nastale izdelke in oblikujemo nove, zanimive vsebine za druženje.

 

4. Prostovoljec na daljavo

Prostovoljstvo je del VGC-ja že od začetka projekta. Prostovoljci, ki želijo iz različnih razlogov biti aktivno vključeni v družbo in tudi druge aktivirati ter učiti, jim pomagati v tem težkem času, lahko sodelujejo pri vodenju različnih aktivnosti na daljavo. Hvaležni vam bomo za vaš trud in vam pri izvedbi nudili podporo. Prosimo, da se spodaj prijavite. Kontaktirali vas bomo in se dogovorili kaj lahko drug drugemu damo, kako smo lahko koristni (npr. učna pomoč osnovnošolcem/dijakom na daljavo, pogovor s starejšimi, učenje tujih jezikov, …). 

 

Za vse programe, ki se izvajajo v sklopu Večgeneracijskega centra, vas prosimo, da se prijavite s spletno prijavnico, ki jo najdete na dnu te strani.

 

Vsem želimo veliko zdravja in dobre volje.

#ostanidoma, poveži se z nami

 

Za spodaj navedene programe tudi sedaj zbiramo prijave! Prosimo, da se čimprej prijavite, da boste pravočasno obveščeni o prvem srečanju. Programi se bodo nadaljevali takoj, ko bo Ljudska univerza Ajdovščina spet odprta.

 

USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge.

 

LITERARNE USTVARJALNE DELAVNICE s Katjo

»Obisk, Najsvetlejša zvezda in druge zgodbe«  

Terapije iz pravljic so namenjene odraslim. Njihov cilj je ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju. Na srečanjih iz sporočilne vrednosti zgodb in na podlagi poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja.

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali bi se rade naučile plesti tudi nogavice. 

 

DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA/ SLOVENŠČINA za tujce

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. 

If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, do jeseni 2020 prekinila srečanja. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate. 

 

Napovedujemo za leto 2020. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

 • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela
 • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
 • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
 • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
 • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
 • Programi za učenje slovenskega jezika
 • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
 • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
 • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
 • Programi za invalide

 

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.


Prijavnica:

ANGLEŠČINA – PONEDELJKI IN SREDE
USTVARJALNICE ZA STAREJŠE/ODRASLE
Brezplačna TELOVADBA/UMOVADBA pod vodstvom prostovoljca
Slovenščina za priseljene starše
Slovenščina za priseljene otroke
USTVARJALNICE ZA OTROKE
EFT tapkanje - brezplačno – kadarkoli, po vnaprejšnjem dogovoru za dan in uro
Literarne ustvarjalne delavnice s Katjo
Brezplačna telovadb pod vodstvom prostovoljca
Druga možnost na trgu dela/ Slovenščina za tujce
Umetniško pletenje prtičkov in pletenje nogavic
Demenca v naši družini
Ustvarjajte in se sprostite; risanje s številkami
Prijavljam se za prostovoljca NA DALJAVO – čakam nadaljnje informacije
DA
NE
DA
NE

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

7+2=