Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

VGC prava objava
 

Večgeneracijski center Goriške, ki se nahaja v 2. nadstropju Ljudske univerze Ajdovščina, je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure ter od 13.  do 15. ure. Različne brezplačne aktivnosti so organizirane tudi druge dni v tednu, zato spremljajte objavljen program. Vabljeni ste otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Na voljo vam je »družabni prostor« VGC, kuhinja in računalniška učilnica z dostopom do interneta. Na vstopu v stavbo je klančina, v 2. nadstropje pa lahko dostopate z dvigalom.

 

Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

Za več informacij in prijave nas prosimo pokličite na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785 ali pišite na info@lu-ajdovscina.si.

 

1. PREDAVANJA JERNEJE DIMEC BRATINA

Torek, 16. januar 2018: Izražanje čustev, tudi jeze, ki ima veliko "obrazov"

Čustva in izražanje čustev; orodje za upravljanje s čustvi; razlikovanje  besa in tihe, potlačene jeze od odločnosti; telesni odziv in različni "obrazi" jeze; posledice neustreznega izražanja jeze; meja z nasiljem, naučena nemoč; konstruktivno soočanje z jezo; odgovornost odraslih za izražanje svojih čustvenih stanj; jeza pri otroku in odziv staršev; sistemski vidik in ozadje težav z izražanjem jeze.

Torek, 23. januar 2018: Soočanje s strahovi, pogum in samozavest 

Strah kot temeljno čustvo; različne oblike strahov; dve skrajnosti: preplavljenost ali odrezanost strahu; pretirani strahovi; telesni odziv na strah; soočanje s strahom; ko je strah otroka; podoživljanje travm; postopno izpostavljanje; otroški strah se prenese v odraslost; posledice dolgotrajnega strahu; učenje življenja s strahom in preseganje; pogum; vpliv na izboljšanje samopodobe in samozavesti.

Ciljne skupine: vabljeni vsi, ki želite: bolje razumeti svoja čustva in izboljšati svoje odnose; uvideti kako upravljati z jezo in odgovorneje izražati svoja čustvena stanja; premagati različne strahove in dvigniti svoj pogum in samozavest  Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov.

Od leta 2006 intenzivno deluje na področju zakonske in družinske terapije kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Več let je sodelovala z različnimi družinskimi inštituti po Sloveniji, od leta 2011 pa se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše ter mladostnike. Skupaj iščejo nove poti za ustreznejšo komunikacijo in funkcioniranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih. Verjame, da je vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, spoštljivosti in ljubljenosti.

 

2. USTVARJANJE – PICK POINT TEHNIKA VEZENJA na voščilnice – ponedeljki, 15. in 29. januar

Na delavnici se bomo učili vesti voščilnice za različne priložnosti s posebno pick-point tehniko. Gre za vezenje motivov na papir z navadno iglo in sukanci. Dobrodošli vsi, ki radi ustvarjate in se družite v prijetni družbi, še posebej lepo vabljeni starejši občani. Predvidoma se bomo družili in ustvarjali vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu, oz. po dogovoru z udeleženci. Udeleženci s seboj prinesejo škarje, igle, različne sukance in šeleshamer papir.                                                 

Za vse, ki želijo ohraniti psihofizično zdravje. Več izveste ob prijavi.

 

3. Predavanja za starše otrok, starih od 4 do 9 let. Ponedeljki: 15. in 22. januar 2018: VZGOJA OTROKA ZA SAMOSTOJNOST IN ODGOVORNOST  

Najučinkovitejši načini vzgoje, cilji vzgoje, delo za samostojnost, odgovornost in vedoželjnost otrok, kako in koliko otroku pomagati pri vsakodnevnih opravilih, kaj narediti, ko se pojavijo težave ali neuspehi, kako otroku postaviti meje. 

4. MEDGENERACIJSKO USTVARJANJE S KVAČKO za otroke, mladino in starejše – srede 

 

5. VODENA VADBA – GIBAJMO SKUPAJ - četrtki

 

6. DRUŽENJE OB ZGODBAH, OBIČAJIH, FOTOGRAFIJAH IN PREDMETIH – srede, pričetek 24. januar 2018

Program bo prilagojen prijavljenim. V skupini se bomo družili kot v študijskem krožku, ob pripovedovanju zanimivih zgodb, ob fotografijah, ogledih krajših filmov in predmetih, ki se navezujejo na zanimive dogodke, običaje, vsakdanje življenje. Izvedeli bomo veliko zanimivega in širili svojo socialno mrežo. Vabljeni vsi, ki iščete prijetno družbo in si želite z drugimi deliti različne zgodbe. Še posebej vabljeni starejši. S seboj prinesite vsaj 1 fotografijo ali predmet, ki ima čisto svojo zgodbo.

 

7. ŽELIM BITI DEL SLOVENSKE DRUŽBE (COURSE OF SLOVENIAN LANGUAGE AND CULTURE)

Tečaj integracije za priseljene žene, dekleta. Ob prijetnem druženju se bomo učili osnov slovenskega jezika, spoznavali navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje, izmenjevali bomo izkušnje in gradili mostove med narodi. Tečaj je brezplačen. Obvezna je predhodna prijava. If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people and mingle with the locals, then this is the course for you! Join us in building bridges across cultures. The course is free of charge. Registration is compulsory.

 

8. UPORABA PAMETNEGA TELEFONA  

Vabljeni predvsem starejši. Ob prijetnem druženju se bomo naučili uporabnega ravnanja pametnega telefona.

 

9. VSTOP NA TRG DELA 

Vabljeni vsi brezposelni. Pridobili boste veščine dobre komunikacije in druga znanja za iskanje zaposlitve.

 

 

Obvezne so pravočasne prijave (vsaj dva dni pred dogodkom) s spletno prijavnico ali pri Heleni Furlan - na tel. št. 05/ 36 64 753, 041 437 785.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate tudi na spletni strani projekta.

 

Zbiramo prijave za planirane aktivnosti v FEBRUARJU 2018 - pokličite na 041 437 785

  • MOJA PISMENOST ZA VSAKDANJE ŽIVLJENJE  - starši in otroci, učenje slovenščine
  • DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA – znanja, veščine za iskanje zaposlitve
  • DRUŽABNO MEDKULTURNO SREČANJE – GRADIMO MOSTOVE MED NARODI
  • SKUPINA ZA OSEBNOSTNO RAST, starejši ​
  • SPOZNAJMO ŽIVLJENJE OSEB S POSEBNIMI POTREBAMI​​

 

ZA VSE DEJAVNOSTI so obvezne pravočasne prijave (vsaj dva dni pred dogodkom) s spletno prijavnico ali na tel. št. 05/ 36 64 753, 041 437 785.

Prijavnico in podrobnosti o aktualnih ter napovedanih programih najdete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina – VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE.

 

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin.

 

 

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC

 


Prijavnica:

Otrok do 17. let
Študent/ka
Zaposlen/a
Upokojenec/ka
Brezposeln/a
Invalid
Tujec/migrant/begunc
Osnovnošolska raven
Poklicna raven
Srednješolska raven
Univerzitetna raven
Več (magisterij, doktorat)
Da
Ne
Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).
PRIJAVA OTROK: Z oddano prijavo se smatra, da ste starši nepolnoletnih otrok seznanjeni kje se vaš otrok nahaja na dan aktivnosti. Hkrati soglašate s fotografiranjem ter objavo fotografij otrok za informativne in promocijske namene organizatorja. Starši dovoljujete uporabo osebnih podatkov otrok pri vodenju evidence in obdelavi podatkov za potrebe ljudske univerze v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).5+0=