Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

Untitled design (1)
 

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

logotipi VGC

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV

Četrtki: 9., 16., 23., 30. maj 2019, ura po dogovoru skupine (točno uro izveste ob prijavi)

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

Z METODO EFT ALI TAPKANJEM DO NOTRANJEGA MIRU

Četrtki, ob 17.00.

Brezplačne delavnice: 9. maj - AH, TA STRES, 23. maj - ODNOS DO TELESA, 13. junij - JAZ IN OBILJE

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI

Pogovor lahko pomaga, informacije olajšajo življenje in preprečijo izgorelost bližnjih.

Četrtki: 24. januar, 21. februar, 21. marec, 23. maj 2019 od 17.00 do 18.30, po dogovoru možnost nadaljevanja.

Imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti kako prav ravnati v družini, ko se demenca pojavi? V sodelovanju z GO – SPOMINČICA, ki je regijsko društvo za pomoč pri demenci za severnoprimorsko regijo, bo v prostoru Večgeneracijskega centra Goriška delovala skupina za samopomoč.

Z vami bo predsednica društva Sonja Valič, socialna pedagoginja.

Vse svojce, osebe z demenco v začetni fazi in druge zainteresirane, vabimo na druženja, pogovore in socialne igre v VGC GORIŠKE. Ne čakajte, poučite se preden bo prepozno. Ko se demenca zgodi, se družina sreča s številnimi zagatami, ovirami in vprašanji.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

IKT OPISMENJEVANJE VGC: PAMETNI TELEFON, FB, INSTAGRAM, OSNOVNI TRIKI v WORDU, ostalo po dogovoru skupine

Vabljeni vsi, ki potrebujete praktična znanja dela s pametnim telefonom in z računalnikom. Program bo prilagojen predznanju prijavljenih. Seznanili se boste z različnimi aplikacijami, kaj vse vam omogoča pametni telefon, z nekaterimi triki v programu WORD, e - pošto, brskali po internetu, pa še kaj.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

Počitniški program: NEMŠČINA ZA MLADINO, DIJAKE

Uvodno srečanje: četrtek, 27. junij 2019, ob 10.00 uri, ostala srečanja v juliju (po dogovoru)

V brezplačni program se lahko prijavite tako začetniki kot tisti, ki imate nekaj predznanj, saj bomo oblikovali  ustrezne skupine. Program bo izveden v primeru, če bo dovolj prijav. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

Počitniški program: ZABAVNA FRANCOŠČINA za otroke od 8 do 15 let

Ponedeljek, torek, sreda: 1., 2., 3. in 8., 9., 10. julij 2019

Z vami bo Ivana Marušič, absolventka francoščine in pedagogike. V okviru študija je opravila pedagoško prakso v osnovni in srednji šoli, v okviru magistrskega študija je bila pol leta na izmenjavi Erasmus+ v mestu Lille na severu Francije. Ima izkušnje s poučevanjem odraslih in predšolskih otrok.

SKUPINA 1 za otroke  7–10 let:  1., 2., 3., 8., 9., 10. julij 2019, od 10.00 do 11.30  (12 ur)

SKUPINA 2 za otroke 11–15 let: 1., 2., 3., 8., 9., 10. julij 2019, od 13.00 do 14.30 (12 ur)

Predznanje ni potrebno – lahko ste popolni začetnik. Če pa že znate kakšno besedo ali več, bo druženje v skupini še bolj zanimivo. Teme bodo obarvane počitniško. Vsebine:

  • ob glasbi bomo spoznavali francoske glasbenike in se učili novih besed,
  • skozi igrice in kvize bomo spoznavali kulturne značilnosti Francije,
  • preko igre vlog se bomo naučili osnovne komunikacije v francoščini,
  • naučili se bomo pisati razglednice in kratka sporočila v francoščini.

Kaj potrebujemo? VELIKO DOBRE VOLJE.

V četrtek, 11. julija od 17.00 do 18.00 ure bo v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina skupno zaključno srečanje, na katerem bomo pokazali kaj smo se naučili. Vabimo starše, babice, dedke ter sorodnike, prijatelje in tudi druge obiskovalce, da se nam pridružite.

Starši, prijavite otroke pravočasno, saj je število prostih mest omejeno. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

Ne spreglejte:

PREŽIVLJATI POLNO, SREČNO, SAMOSTOJNO STAROST V DOMAČEM OKOLJU

Torki: uvodna delavnica - 8. oktober 2019 od 18.30 do 20.00

Skozi deset brezplačnih delavnic po metodah delovne terapije boste spoznali starost kot izziv in del življenja vseh nas. Kljub različnim oviram si lahko povrnemo samostojnost pri vsakdanjih aktivnostih. Delavnice bo vodila Doroteja Rojko, diplomirana delovna terapevtka z izkušnjami na področju dela s starostniki. Med drugim: Družbeni pogled na starost; Telesne omejitve; Prilagoditve in uporaba pripomočkov za lažjo izvedbo aktivnosti; Nasveti svojcem/skrbnikom. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

Napovedujemo za leto 2019. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 


Prijavnica:

Umetniško pletenje prtičkov
Demenca v naši družini
EFT tapkanje - teme AH, TA STRES, ODNOS DO TELESA, JAZ IN OBILJE
Ko imajo hormoni žur - 2. del (23. maj)
Nemščina za mladino, dijake
Zabavna francoščina za otroke od 7 do 10 let - od 10.00 do 11.30
Zabavna francoščina za otroke od 11 do 15 let - od 13.00 do 14.30
Preživljati polno, srečno, samostojno starost v domačem okolju - 8. oktober
IKT vsa srečanja - PAMETNI TELEFON, FB, INSTAGRAM, OSNOVNI TRIKI V WORDU
IKT samo PAMETNI TELEFON
IKT samo FB
IKT samo INSTAGRAM
IKT samo TRIKI V WORDU

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

9+6=