Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni v FB ali SPLETNO skupino

Ostanimo povezani in ostanimo doma – VGC Goriške (Ljudska univerza Ajdovščina)

 


VGC

 

 

logotipi VGC

 

VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

*Programi potekajo v skladu z navodili NIJZ. Varnost zagotavljamo z ustrezno razdaljo, z razkuževanjem, s prezračevanjem prostorov in manjšimi skupinami.  

 

RISANJE S ŠTEVILKAMI

8., 14., 21., 30. september 2020, od 9.00 do 10.00

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge. Prijava.

 

TORKOVA TELOVADBA/UMOVADBA v Večgeneracijskem centru

VSAK TOREK od 6. oktobra dalje, od 9.00 do 10.00

Najprej bomo pol ure namenili miselnim nalogam in razmigavanju možganov. Zadnje pol ure pa lažji fizični telovadbi. Vadba poteka na lastno odgovornost. Primerno za vsakogar, še posebej starejše. Prijava.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica trenutno prekinila s srečanji. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate, da vam nudimo potrebne informacije. Prijava.

 

Obvezne prijave vsaj dva dni pred posamezno delavnico oz. do zapolnitve prostih mest s spletno prijavnico ali na 051 439 717, helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo, bomo obvestili prijavljene.

 

Pomembno! V centru smo poskrbeli za prezračevanje, ustrezne oznake, razdalje med udeleženci in razkuževanje po predpisih. V prostoru je lahko hkrati do 10 oseb. Ko bo možno, se bomo družili zunaj stavbe.  

Do odprave vseh omejitev v celoti, vas prosimo, da se za vse aktivnosti prijavite na 051 439 717  ali helena.furlan@lu-ajdovscina.si. Pri vhodu v stavbo POZVONITE. S seboj prinesite svojo masko. Če jo kdo pozabi doma, imamo na voljo rezervne.

 

Vsak udeleženec (oz. starši, zakoniti zastopniki otrok) podpišejo Izjavo udeleženca pred vstopom v VGC Goriške, ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19. V izjavi potrjujejo, da

1. v zadnjih 14 dneh niso imeli kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. sem bil v tem obdobju zdrav,

2. v zadnjih 14 dneh niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2,

3. bodo ostali doma, če se bodo pri njih pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z njimi biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član).

Prosimo, da vsi obiskovalci spoštujete oznake in navodila po prostorih. Tako se bomo lahko vsi dobro počutili ter varno in aktivno živeli naprej.

 

 

Napovedujemo za leto 2020. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

  • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela
  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.


Prijavnica:

RISANJE S ŠTEVILKAMI
TORKOVA TELOVADBA/UMOVADBA v Večgeneracijskem centru
DEMENCA V NAŠI DRUŽINI

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

9+7=