Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

Ustvarjalna delavnica z glino PREVETRENA DOMIŠLJIJA (1)
 

RIŠEMO, SLIKAMO in PLEŠEMO!

Vabljeni v brezplačne dejavnosti Večgeneracijskega centra Goriške

Večgeneracijski center Goriške, ki se nahaja v 2. nadstropju Ljudske univerze Ajdovščina, je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure ter od 13. do 15. ure. Različne brezplačne aktivnosti so organizirane tudi druge dni v tednu.

Vabljeni ste otroci, mladina, odrasli, starejši odrasli, invalidi, tujci/priseljenci, brezposelni, gospodinje, zaposleni, drugi.

Na voljo vam je »družabni prostor« VGC, kuhinja in računalniška učilnica z dostopom do interneta. Na vstopu v stavbo je klančina, v nadstropje pa lahko dostopate z dvigalom.

Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice , ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

IZPOSTAVLJAMO aktualne aktivnosti:

RISARSKO SLIKARSKE USTVARJALNICE

Petki: 9., 23. november in 7., 21. december 2018 ob 15.00 – 16.30 

Večgeneracijski center Goriške na Ljudski univerzi Ajdovščina

Brezplačni program je primeren za mlade od 9. razreda OŠ dalje in odrasle, ki imate željo po risanju, slikanju, ustvarjanju in druženju.

Cilji: novo risarsko-slikarsko znanje, druženje, sprostitev.  

Srečanja so namenjena vsem, ki jih zanima:

 • risarsko-slikarska izvedba prosto izbrane kompozicije (smer, velikost, teža, ritem ...),
 • vaje likovne kompozicije - oblikovanje preproste konstrukcije iz materialov, kot so npr. letvice, žica, vrvica, cevi,
 • slikanje tihožitja,
 • slikanje po domišljiji in ilustriranje,
 • risanje objektov v perspektivi, enostavnih teles v prostoru,
 • oblikovalske naloge (npr. logotip, ilustracijo, kolaž …).

 

Udeleženci bodo pridobili:

 • občutek za barve, dimenzije prostora in perspektivo,  
 • sposobnosti opazovanja in
 • risarske-slikarske-oblikovalske spretnosti.

 

Vodi:

Damjana Štrukelj je prof. likovne umetnosti, ki ima bogate izkušnje z vodenjem različnih likovnih in ustvarjalnih delavnic, zato vas bo vodila po zanimivi poti ustvarjanja.

Predhodno likovno znanje udeležencev ni potrebno. Zahtevnost programa bo prilagojena skupini.

Med srečanji bodo udeleženci (po dogovoru) za domov dobili še kakšno prijetno, ustvarjalno »domačo nalogo«, ki jo bomo na naslednjem srečanju skupaj pokomentirali.

 

Kaj potrebujete?

Vsak s sabo prinese dobro voljo in nekatere materiale, pripomočke. Več izveste ob prijavi.

 

Informacije in obvezne prijave: sprejemamo do četrtka, 8. novembra oz. do zasedbe prostih mest. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice (najdete jo na dnu strani), ali na telefon  05/ 36 64 753, 051 439 717  ali na info@lu-ajdovscina.si.

Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

 

GIBALNE URICE - PLES V KROGU Z ALICE

ČETRTKI: 15., 22., 29. november in 6., 13.  december 2018 ob 10.00 – 11.30

Dvorana v pritličju Ljudske univerze Ajdovščina

Vabimo vas na brezplačne gibalne urice, ki bodo zastavljene kot ples v krogu … pa še kaj drugega. Srečanja so namenjena mladini in odraslim (po dogovoru otrokom, starejšim od 13 let). Za ples partner ni potreben.

Cilji: gibanje, zabava, smeh, druženje.

Voditeljica Alice Stojko Saliu iz Plesnega Centra ADC že vrsto let širi ljubezen in veselje do plesa na vse starostne skupine v okolju. Pred vsakim plesom bo razložila plesne korake, tako da predhodno znanje ni potrebno. Zahtevnost bo prilagojena skupini. Urice oz. plesi bodo potekali v sproščenem ozračju, ob raznoliki glasbi. Plesi v krogu v današnji čas prihajajo kot element povezovanja med ljudmi in med različnimi kulturami sveta. Narava plesov se spreminja od umirjenih do hitrih in temperamentnih, nekateri so slovesni, drugi igrivi.

 

Kaj potrebujete? Vsak s sabo prinese dobro voljo, oblecite udobna oblačila in obutev (lahko ste v nogavicah). Ne pozabite na plastenko vode.

Informacije in obvezne prijave: sprejemamo do ponedeljka, 12. novembra oz. do zasedbe prostih mest.  Prijavite se lahko preko spletne prijavnice (najdete jo na dnu strani), na telefon  05/ 36 64 753, 051 439 717 ali na info@lu-ajdovscina.si. Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

 

 

Napovedujemo vsebine za leto 2019. Podrobni programi bodo objavljeni konec decembra 2018 oz. v januarju:

 

 • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela
 • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
 • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
 • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
 • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
 • Programi za učenje slovenskega jezika
 • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
 • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
 • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
 • Programi za invalide

 


 

Za več informacij nas lahko pokličete  na tel. št. 05/ 36 64 753, 041 437 785, kjer vam bomo z veseljem odgovorila na vsa vaša vprašanja v zvezi s delavnicami, predavanji in tečaji. 

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

logotipi VGC

 


Prijavnica:

RISARSKO SLIKARSKE USTVARJALNICE
GIBALNE URICE - PLES V KROGU Z ALICE
Predavanje: Premagaj(mo) rak na dojki!

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

8+6=