Brezplačne dejavnosti večgeneracijskega centra

Vabljeni na Ljudsko univerzo Ajdovščina v Večgeneracijski center

Untitled design (1)
 

Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberete aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

logotipi VGC

 

 »KUHARSKE LUMPARIJE« OB ŠTEDILNIKU VGC GORIŠKE

Četrtki, pričetek 20. junija 2019, od 9.30 do 11.30, kuhinja Ljudske univerze Ajdovščina.

Ostala srečanja: 27. junij, 4. in 11. julij, 8., 22. in 29. avgust, od septembra dalje vsak četrtek oz. po dogovoru skupine.

Radi kuhate, pečete in izmenjujete svoja znanja, preizkušate nove recepte? Vabljeni na druženja in zabavno kuharijo, na medsebojno učenje po metodi študijskih krožkov. Na prvem srečanju bomo določili vsebine, potek našega »kuharskega krožka« (kaj bomo kuhali, pekli, kako bomo sodelovali, kdo bodo naši znani gosti, kakšno bo praznično zaključno srečanje). Obeta se nam živahno dogajanje pod mentorstvom Helene Furlan. Vsako srečanje zase bomo popestrili z različnimi »kuharskimi lumparijami«. Smeha in zanimivosti nam ne bo manjkalo. Morda sestavimo tudi kakšno knjižico »utrinkov in izdelkov« kuharskih lumparij. Kdo ve kam nas pripelje domišljija?

Udeležence vabimo k aktivnemu sodelovanju, ki jim ga omogoča sproščeno vzdušje in metoda »študijskega krožka«. V okviru VGC GORIŠKE bodo pokriti stroški prostora in vodenja programa. Udeležence prosimo, da sproti (po dogovoru v skupini) na srečanja prinesejo nekatere sestavine (npr. višek zelenjave iz vrta, moka, jajca ali kaj podobnega), iz katerih bodo nastale dobrote, ki jih bomo ob zaključku posameznega srečanja degustirali.

Število prostih mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Vabljeni tudi mladina in otroci od 10 let dalje.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

NEMŠČINA ZA MLADINO, DIJAKE

Uvodno srečanje: četrtek, 27. junij 2019, ob 10.00 uri, ostala srečanja v juliju (po dogovoru).

V brezplačni program se lahko prijavite tako začetniki kot tisti, ki imate nekaj predznanj, saj bomo oblikovali  ustrezne skupine. Program bo izveden v primeru, če bo dovolj prijav. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

ZABAVNA FRANCOŠČINA za otroke od 8 do 15 let

Ponedeljek, torek, sreda: 8., 9., 10. julij 2019, dodatna srečanja možna po dogovoru skupine.

Z vami bo Ivana Marušič, absolventka francoščine in pedagogike. Lahko ste popolni začetnik. Na zaključno srečanje vabimo tudi starše, babice, dedke ter sorodnike, prijatelje in tudi druge obiskovalce.

Starši, prijavite otroke pravočasno, saj je število prostih mest omejeno. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Četrtki: zaradi dopustov nadaljujemo predvidoma 22. avgusta 2019, od 14.00 do 15.00.

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljeni tako tisti, ki radi pletete prtičke, kot tisti, ki vas bolj zanima kako si lahko spletete tople volnene nogavice. Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI

Četrtek, 26. september in 28. november, od 17.00 do 18.30.

Pogovor lahko pomaga, informacije olajšajo življenje in preprečijo izgorelost bližnjih.

Imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti kako prav ravnati, ko se v družini demenca pojavi? V skupino, ki jo vodita članici iz društva Spominčica, ste vabljeni sorodniki, osebe z demenco v začetni fazi in drugi zainteresirani. Udeležba je brezplačna.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

Vsak drugi ponedeljek:  7., 21. oktober, 4., 18. november, 2., 16. december 2019, od 18.00 do 19.00.

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Temo lahko predlaga tudi nekdo izmed udeležencev in vodja vsebino prilagodi tako, da je primerna za vse prisotne. Običajno se vodja orientira na čustva (npr. na jezo, žalost, osamljenost, krivdo ...) in nadaljuje z različnimi težavami (npr. odlašanje, moral-a bi, sprejemanje oz. dajanje kritike, postavljanje mej …).  Skupini se lahko novi interesenti pridružijo kadarkoli. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti. 

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

NOVO!

Brezplačna predstavitev EFT samo za FANTE IN MOŽE

Petek:  25. oktober, od 18.00 do 19.30

Tanja Turnšek, ki ima izkušnje na individualnem tapkanju z moškimi pravi, da moški zelo težko spregovorijo o svojih čustvih, težavah ali travmatičnih izkušnjah. Zato fantom in možem nudi brezplačno predstavitev metode EFT. Da se bodo še posebej dobro in varno počutili, je srečanje namenjeno samo zanje. Predstavitev bo potekala na način, prilagojen moškim. Od vas ne pričakujemo, da takoj aktivno sodelujete temveč, da se z metodo seznanite in jo morda postopno začnete uporabljati za vaš boljši jutri. Če pa boste želeli, ste dobrodošli na rednih skupinskih tapkanjih in delavnicah.

Dekleta, žene, sodelavci ali drugi bližnji, opozorite fante, može naj se pravočasno prijavijo na dogodek. 

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

METODA EFT – daljše DELAVNICE s Tanjo Turnšek

V prvem polletju 2019 so ob četrtkih potekale brezplačne delavnice na različne teme (odnosi, reševanje konfliktov, slabe navade, stres, jaz in obilje …). Tudi za šolsko leto 2019/20 napovedujemo podobne delavnice. Datumi in vsebine bodo objavljeni v avgustu.

 

Ne spreglejte:

PREŽIVLJATI POLNO, SREČNO, SAMOSTOJNO STAROST V DOMAČEM OKOLJU

Torki: uvodna delavnica - 8. oktober 2019 od 18.30 do 20.00

Skozi deset brezplačnih delavnic po metodah delovne terapije boste spoznali starost kot izziv in del življenja vseh nas. Kljub različnim oviram si lahko povrnemo samostojnost pri vsakdanjih aktivnostih. Delavnice bo vodila Doroteja Rojko, diplomirana delovna terapevtka z izkušnjami na področju dela s starostniki. Med drugim: Družbeni pogled na starost; Telesne omejitve; Prilagoditve in uporaba pripomočkov za lažjo izvedbo aktivnosti; Nasveti svojcem/skrbnikom. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Na dejavnost se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

Napovedujemo za leto 2019/20. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

  • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
  • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
  • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
  • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
  • Programi za učenje slovenskega jezika
  • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
  • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
  • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
  • Programi za invalide

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta. Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 


Prijavnica:

Umetniško pletenje prtičkov in pletenje nogavic
Demenca v naši družini
EFT SKUPINSKO tapkanje, eno uro, dvakrat mesečno, od 7. oktobra dalje
EFT predstavitev za FANTE in MOŽE, 25. oktober
EFT daljše delavnice - več bo še objavljeno
Kuharske lumparije ob štedilniku VGC Goriške
Nemščina za mladino, dijake
Zabavna francoščina za otroke od 7 do 10 let - od 10.00 do 11.30
Zabavna francoščina za otroke od 11 do 15 let - od 13.00 do 14.30
Preživljati polno, srečno, samostojno starost v domačem okolju - 8. oktober
IKT

*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

5+7=