Center medgeneracijskega učenja - CMU

Spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa.

V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij med seboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Programi delavnic tako predstavljajo skrbno načrtovane, vsebinsko pestre dejavnosti, ki vključujejo ustvarjalne, gibalne, učne, kulturne in družabne delavnice za vse generacije. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah in se tako odločite za katero izmed dejavnosti, ki vam jih v šolskem letu 2018/2019 ponujamo. Za vas pripravljamo tudi novosti. 

Informacije in prijave za nove udeležence: tel. 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si

Program v šolskem letu 2018/2019

 

 SLIKA1

VSAK PETEK -  Družabni večer v reševanju križank ter drugih miselnih in družabnih iger

Družabni večer je namenjen vsem generacijam, saj križanke ter miselne in družabne igre urijo naš spomin ter bogatijo naš besedni zaklad. Srečanja potekajo ob petkih od 18.00 do 20.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina. 

 

SLIKA2

OB SREDAH - Aktivno druženje sosednjih vasi

Udeleženci se dobimo vsako sredo zjutraj ob 8.00, na prej dogovorjeni lokaciji ter se skupaj odpravimo na daljši sprehod po lepotah Vipavske doline. Pohodi odpadejo le v primeru izjemno slabega vremena. 

 

 SLIKA3

VSAKO SREDO: Modrost zgodbe zate in zame

Vabljeni, da se pridružite dramski skupini MALI HOLIVUD, ki deluje v sklopu dejavnosti Modrost zgodbe zate in zame. Tudi v šolskem letu 2018/2019 pripravljamo novo dramsko igro. Zainteresirani se nam lahko pridružite vsako sredo od 14.20 do 15.20.

 

SLIKA4

VSAK ČETRTEK: Skupina blagor ženskam

Ženske vseh generacij ste srčno vabljene na potovanje k sebi. Sledile bomo knjigi »Blagor Ženskam« profesorice Alenke Rebula. Povezovanje in učenje dialoga je najmočnejša sila, ki jo ženske premoremo. Učile se bomo ujeti čudež trenutka in prepoznati svoje pristne želje, kar prinese boljše počutje. Govorile bomo o svojem telesu in čustvih, predelale težka čustva in iskale v sebi svetle in tople občutke. Posvetile se bomo odnosom z bližnjimi in materialni blaginji. Razvijale bomo samozavest in zadovoljstvo z življenjem.
Vsebina srečanja: Pogovor in razmišljanje na določeno temo, delale bomo vaje in zaključile srečanje s sprostitveno meditacijo. Če boste želele kaj zapisati, prinesite s seboj zvezek A4 in pisalo. Za vse ostalo bomo poskrbeli pri nas.
 

Dejavnost poteka vsak četrtek med 17.30 – 18.30 v Skriljah,  v prostorih KS Skrilje v OŠ Skrilje.  

 

SLIKA5

VSAK ČETRTEK: TELOVADBA ZA MOŽGANE

Vabljeni na program, kjer bomo z zanimivimi ugankami in miselnimi orehi trenirali in krepili delovanje možganov. Namen je, da ohranimo možgane bistre v zrelih letih. Program je namenjen starejšim od 50 let, bomo pa veseli tudi mlajših udeležencev. To je aktivna pomoč za zdravo staranje.
Posebna oprema ni potrebna. Za pisala, papir in ostale pripomočke bomo poskrbeli pri nas. S seboj lahko prinesete kakšno uganko, izziv, sestavljanko, zavozlano  vprašanje ali kaj drugega za možgansko telovadbo.
 

Dejavnost poteka vsak četrtek med 9.30 – 10.30 uro v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina.  


*Udeležba na vseh aktivnosti je na lastno odgovornost.

 

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si Program je sofinanciran s strani Občine Ajdovščina.