Sanela Banovič: Neto nacionalnega zadovoljstva - kje je moja vloga?

Petek, 17. maj 2019, ob 18.00.

LUA_PREDAVANJA-02

Dandanes se veliko govori o stresu in depresiji. Kar povezuje ti dve stanji, je občutek nemira, nesproščenosti in napetosti, ki nas lahko popeljejo vedno globlje, ter nas oddaljujejo od psihičnega in fizičnega zdravja.

V svojem predavanju Sanela Banović daje poudarek na pomembnost psihološke kleti v vsakdanjem življenju in zakaj na njo ne smemo pozabiti, ter kakšna je vloga toksične misli in njen vertikalni in horizontalni prenos. Psihološko zdravje je umetnost in mistika, ter pomemben del zdrave strukture osebnosti. Kako se povezujeta telesno in duševno, je ljudi zanimalo od nekdaj, saj se vse znane tradicionalne medicine v svojem bistvu ukvarjajo prav s tem vprašanjem. Dober odnos do sebe in drugih vpliva na naše življenje, posebno na zdravje. Za vzdrževanje psihološkega zdravja in uspešno reševanje problemov so potrebni osebnostni in socialni potenciali. Predavateljica bo govorila tudi o tudi o tehnikah sproščanja, s katerimi umirimo in skoncentriramo svoj um, si naberemo nove zaloge energije, s čimer si izboljšamo celotno počutje. Sproščeno stanje telesa in duha namreč upočasnjuje srčni utrip in znižuje krvni tlak ter tako pospešuje prekrvavitev večjih mišic in zmanjšuje njihovo napetost. Poseben poudarek bo na pomembnosti vsakdanjega psihološkega orgazma.

Lepo vabljeni!

Dogodek je brezplačen. Zaradi velikega zanimanja vas prosimo, da se prijavite preko spletnega obrazca, na manca.bolcina@lu-ajdovscina.si ali na 05 36 64 750.