Vesna Vuk Godina: Zakaj je pri Slovencih gospodarstvo praviloma vedno stvar skupnosti?

Petek, 7. junij 2019, ob 18.00.

LUA_PREDAVANJA-03

V petek, 7. junija 2019, bomo v sklopu predavanj ob 60. obletnici delovanja Ljudske univerze Ajdovščina prisluhnili Vesni Vuk Godina, ki bo spregovorila na predavanju z naslovom Zakaj je gospodarstvo pri Slovencih praviloma vedno stvar skupnosti?

Na predavanju nam bo predavateljica pojasnila, zakaj je pri Slovencih gospodarstvo oziroma ekonomsko delovanje praviloma vedno stvar skupnosti. Temeljni vzrok leži v zgodovinsko vzpostavljeni socialni in kulturni tirnici, ki smo jo Slovenci vzpostavljali več kot tisoč let. V tej tirnici je ekonomsko delovanje vedno stvar skupnosti, saj je cilj ekonomskega delovanje vedno bilo preživetje, in to preživetje skupine, praviloma domačije, ne pa posameznika. V predavanju bomo pokazali, kako je ta skupinska preživetvena logika pri Slovencih delovala, kako se je izoblikovala in kako se uveljavlja še danes. Predavanje bomo popestrili s konkretnimi primeri.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite. Predavanje je brezplačno, obvezne pa so prijave na elektronski naslov , preko telefonske številke 05 36 64 750 ali preko spletnega obrazca.


Prijavnica:


*S klikom potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanje pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom

S klikom soglašam, da Ljudska univerza Ajdovščina hrani in uporablja naveden elektronski naslov za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Ljudske univerze Ajdovščina. Soglasje dajem do preklica in ga lahko kadarkoli prekličem na: info@lu-ajdovscina.si

2+0=